Ehliyet Sınavını Kazandıktan Sonra Yapılacak İşlemler Neler

ABONE OL
Ehliyet Sınavını Kazandıktan Sonra Yapılacak İşlemler Neler

Sürücü adayı ehliyet sınavına girip gerekli puanı aldıktan sonra ehliyetini almaya hak kazanmış olur. Dolayısıyla sıra ehliyetini çıkarma işlemine geçilecektir.

Ehliyet Sertifikası Ne Zaman Teslim Alınır?

Teorik ve uygulamalı sınavlar geçildikten sonra sürücü kursu tarafından ehliyet sertifikası teslim edilir. Sertifika Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildiği için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü imzalı ve onaylıdır.  Sertifikanın hazırlanarak teslim edilmesi 1–2 hafta arasındadır, ancak genel olarak 10 gün içerisinde teslim edilmiş olur.

Ehliyet Randevusunu Ne Zaman Almak Gerekiyor?

Sertifikanızı aldıktan sonra artık ehliyetinizi çıkarmak için hazırlık aşamasına geçebilirsiniz. Bunun içinde önce randevu almanız gerekiyor. Randevuyu olabildiğince erken almanız tavsiye edilir, çünkü yoğun olan şehirlerde sıra geç gelebilmektedir. Randevunuzu aldıktan sonra sertifikanızla birlikte gitmeniz gerekiyor.

Ehliyetinizi Almak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Ehliyet randevusu alındıktan sonra giderken yanınızda olması gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Sürücü kursunun size vereceği ehliyet sertifikası
  • Nüfus cüzdanı veya pasaport yanınızda olmalı
  • Sağlık raporu
  • Harçların ödendiğine dair makbuz
  • 5x6 ebatlarında 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunuzu gösteren belge

Ehliyet Harç Ücreti Nedir? Nasıl Yatırılır?

Ehliyet harç ücreti sürücü belgenizi alabilmeniz için ödenmesi gereken ücrettir. Bu ehliyeti sürücü belgesi kartı, polis yardımlaşma vakfı ve ehliyet sınıfı için ödemek durumundasınız. Ücret ödemesi yapılmadan başvuruda bulunulması söz konusu değildir.

Ehliyet Başvurusu Nereye Yapılmaktadır?

Yukarıdaki belgeleri hazırladıktan sonra bulunduğunuz yerdeki Nüfus Müdürlüğünden randevu almanız gerekiyor. Randevuyu ister internet üzerinden isterseniz telefonla alabilirsiniz. Başvuru işleminin ardından ehliyetiniz yaklaşık 1 hafta sonra teslim edilecektir.

Ehliyeti Ne Kadar Sürede Alırız?

Ehliyetinizi alabileceğiniz süre genel olarak her şehir için aynıdır. Ancak bu süreyi uzatmak ve kısaltmakta sizin elinizdedir. Eğer bir an önce belgenizi almak istiyorsanız randevunuzu olabildiğince önce almanız gerekiyor. Genel olarak düşündüğümüzde ise sertifikanız elinize geçtikten sonra 2–3 hafta içerisinde ehliyetinize kavuşmuş olursunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.02.2023

Ehliyet Sınavının Online Olması Avantajlı mı

31.08.2020

Kamyon Kullanabilmek İçin Hangi Ehliyetin Alınması Gerekir

18.01.2021

Yabancılar İçin Ehliyet İşlemleri Nasıl Olur

01.03.2022

Uluslararası TIR Şoförü Olmak İçin Ne Gerekiyor