Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir? 2021

ABONE OL
Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir - 2021

Teorik eğitimlerin tamamının amacı sürücü adayının gireceği sınavda başarılı olmasını sağlamaktır. Bu nedenle iyi bir sürücü kursu adayın başarısı için üzerine düşen görevi yapması gerekir. Sürücü adayının ise kendisine verilen bu teorik eğitimlerde başarıyı kazandıracak şekilde hazırlıklı olması önemlidir.  Bir sürücü adayının ilk kez teorik sınava gireceğini düşündüğümüzde ise merak ettiği tek şey sınavdan kaç puan alması gerektiğidir.

Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir?

Ehliyet sınavları bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bunun için sınavda olabildiğince ciddi ancak bir o kadar da sakin olmak gerekir. Sakinliğinizi kaybedip heyecan yaptığınız da soruları kaydırma ya da bildiğiniz bir soruyu yanlış yapma olasılığınız çok yüksektir.

Ehliyet sınavında istenilen başarının yakalanabilmesi için sürücü kursunda verilen eğitimlere katılmak kadar daha önceki çıkmış sorulara da çalışmak gerekir. Sitemizde geçmiş yıllarda çıkmış olan pek çok soru örnekleri yer almaktadır. Kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra kendinizi denemek adına bu soruları yanıtlamaya başlayabilirsiniz. Bu sayede eksik olacağınız yönleri gördüğünüz gibi iyi yönlerinizi de görebilirsiniz.

Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir?

Ehliyet sınavında istenilen başarı puanını yakalayamayan sürücünün direksiyon sınavına girmesi mümkün değildir. Bu nedenle sınava giren her adayın mutlaka 70’in üzerinde puan alması gerekir. 70 puanın nasıl hesaplandığına bakacak olduğumuzda ise en basit haliyle her soru 2 puan değerindedir diyebiliriz. Buna göre sınava giren bir sürücü adayı toplamda 35 soruyu doğru yaptığında direksiyon sınavına katılabilme hakkını kazanmış olacaktır.

Ehliyet Sınavında Yanlışlar Doğruları Siler mi?

Ehliyet sınavında hesaplamalar yapılırken diğer sınavlardan farklı bir değerlendirme yapılır. Bazı sınavlarda 3 yanlış 1 doğruyu götürürken ehliyet sınavında böyle bir durum söz konusu değildir. Bunun için sınavda olabildiğince fazla soru yapmak ve boş bırakmamak önemlidir. Aday önce bildiği sorudan başlamalı ve daha sonrasında emin olamadığı sorulara geçerek fikir yürütüp onları da boş bırakmadan cevaplaması gerekir. Ehliyet sınavında adaylara toplamda 50 soru sorulur hesaplama ise 100 puan üzerinden yapılır.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.12.2021

Tıkalı Hava Filtresi Hangi Sorunları Çıkarır

29.03.2021

Motora Zarar Verebilecek Kötü Alışkanlıklar

24.02.2021

Trafikte Yeşil Dalga Sistemi Nedir

18.01.2022

Kiraz Sürücü Kursları - Kiraz Ehliyet Kursları