Ehliyet Sınavında Yanlış Doğruyu Götürür mü

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Yanlış Doğruyu Götürür mü

Ehliyet sınavı bir yıl içerisinde birçok kez yapılıyor ve yüzlerce yeni sürücü ehliyet sınavı sonrasında sürücü olmak için hak kazanıyor. İlk kez ehliyet alacak olan kişi ise aynı anda birden fazla heyecanı yaşıyor. Araba sürmeyi öğrenmek ayrı heyecan, sınava girmek ayrı heyecan, sınavı geçmek ayrı heyecan yaratır. Doğal olarak bunca heyecan içerisinde bazen bildiklerini dahi yanlış yapan adaylar var ve bu adayların merak ettiği konulardan biri de ehliyet sınavında yanlışın doğruyu götürüp götürmediği konusunda oluyor.

Sınavda Yanlışlar Doğruları Götürür Mü?

Ehliyet sınavında sürücü adaylarına toplamda 50 tane soru sorulur ve her bir soru için 4 seçenek sunulur. Bu 4 seçenek içerisinden doğruyu bulabilmek önemlidir, çünkü ne kadar çok doğru yaparsanız bu sizin alacağınız puanı da etkileyecektir. Doğal olarak burada her soru 2 puan olarak değerlendirilir. Doğru olarak 35 soru gerektiğini göz önünde bulundurduğumuzda yanlışların doğruyu götürüp götürmediği de ortaya çıkıyor. Yani ehliyet sınavında yanlış yapmanız demek doğru sorularınızın gideceği anlamına gelmez.  

Ehliyet Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır?

Ehliyet sınavına girip başarısız olan her sürücüye 4 kez hak tanınır, bunun için bir sınavda başarısız olmak demek hemen kaldığınız ve başa döneceğiniz anlamına gelmez. Elektronik ortamda yapılan ilk sınavdan kaldığınızda yeniden randevu oluşturarak ikinci sınav için tarih alabilirsiniz.

Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılır ve sınavın tarihleri başvuru yoğunluğuna göre her gün yapılabilir. Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının sınavda başarılı olmaları durumunda ise direksiyon sınavına girme hakkı vardır.

Sürücü adayı herhangi bir kursa yazıldığında teorik ve uygulama derslerini almakla yükümdür. Eğer sınıf yükseltmek istiyorsa bu durumda teorik sınavdan muaf tutulur ve direksiyon sınavına katılır. 2021 ehliyet sınav tarihleri hakkında bilgi almak istediğinizde sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ehliyet Sınavı Kaç Soru Sorulur?

Ehliyet sınavında sürücü adaylarına toplamda 50 adet soru sorulur ve her aday bu sorulardan olabildiğince fazla doğru yapması gerekir. 35 soru alt sınırdır ancak buna takılmamak önemlidir. Sınavda adaylara toplamda 45 dakikalık bir süre verilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.03.2021

SRC 1 Hangi Amaçla Alınır

02.01.2024

ABS ve ESP'nin Yağmurlu Havalarda Etkisi Var mı

31.12.2021

Nallıhan Sürücü Kursları - Nallıhan Ehliyet Kursları

08.10.2020

Yabancı Sürücü Belgesi Türkiye’de Geçerli mi