Ehliyet Sınavında Kaç Soru Var

ABONE OL
Ehliyet Almak isteyen Kişi Kaç Yaşında Olmalı

Ehliyet sınavına girecek olan bir sürücü adayının süreç içerisinde merak ettiği birçok soru vardır. Bunlardan en çok merak edileni ehliyet sınavında kaç soru sorulduğudur.

Bilindiği üzere ehliyet sınavından geçebilmek için belli bir puanı almak gerekiyor. Bu zamana kadar ehliyetlerle ilgili pek çok düzenleme yapılmış, fakat yenilenmeyen tek şeyde ehliyet sınavında alınacak 70 puan sınırıdır. Yani bir aday ehliyet sınavını kazanmak istiyorsa mutlaka 70 puanın üzerinde not alması gerekir. Puan hesaplaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır ve her adayın geçerli puanı alması gerekir.

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Sorulur?

Ehliyet sınavına giren bir sürücü adayı toplamda 50 adet soru ile karşılaşır. Yukarıda belirttiğimiz 70 puanı alabilmek için ise bu 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru yapması gerekir. Soruların hepsi eşit puan olduğu için hangi dersten ne kadar puan alındığının bir önemi yoktur.

2016 yılında ehliyetlerde ve ehliyet sınavlarında önemli değişimler yapılmış ve derslere “Trafik Adabı” eklenmiştir. Trafik Adabı dersiyle ilgili olarak sürücülere toplam 6 adet soru sorulur.

Sitemizde yer alan daha önceki yıllara ait çıkmış sorularla kendinizi test ederek ne kadar puan alabileceğinizi ve başarınızı hesaplayabilirsiniz. Çıkmış soruları cevaplamak gireceğiniz sınavda benzerlerinin olacağından sizin için faydalı olacaktır.

Ehliyet Sınavında Hangi Derslerden Kaçar Soru Sorulur?

Ehliyet sınavına girecek olan adaylara aşağıdaki derslerden toplam 50 adet soru sorulur.

  • Trafik 23
  • Trafik Adabı 6
  • İlk Yardım 12
  • Araç Tekniği 9

Yukarıdaki dersleri ve soru karşılıklarını incelediğinizde en fazla sorunun trafik bilgisinden çıktığını görebilirsiniz. Bunun içinde özellikle ders çalışırken trafik bilgisine ağırlık vermeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Ehliyet Sınavından Geçmek İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Ehliyet sınavından geçebilmeniz için 50 sorudan 35’ini doğru yapmanız ve 70 puan almanız gerekir. Soruların hepsi 2 puandır ve yanlış cevaplarınız doğrularınızı götürmez. Bunun içinde bilmediğiniz soruyu boş bırakmak yerine kafanıza en yakın olan soruyu işaretlemeniz şansınızı artıracaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Başmakçı Sürücü Kursları - Başmakçı Ehliyet Kursları

23.10.2020

Drift Yapma Cezası Ne Kadar

20.02.2024

Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri Nelerdir?

22.06.2020

Trabzon Sürücü ve Ehliyet Kursları