Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

Sürücü belgesi almak isteyen herkes önce sürücü kursuna kayıt olması gerekir. Türkiye’de ehliyet yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan sürücü kursları tarafından verilir. Ancak sürücü kursuna yazılmak, teorik ve uygulamalı eğitimlere katılmak ehliyet alabileceğiniz anlamına gelmez. Öncelikli olarak eğitimlerin sonunda gireceğiniz ehliyet sınavından geçmeniz gerekir.

Ehliyet sınavları iki aşamalıdır. Bunlardan birincisi yazılı olarak bilinen e-sınav’dır. Yazılı diyoruz, çünkü eskiden bu sınav yazılı olarak yapılıyordu. 2016 yılından sonra online sisteme dönüldüğü için sınavlar elektronik ortamda yapılıyor.  Ehliyet sınavını geçen bir sürücü adayı direksiyon sınavına girmeye hak kazanabilir.

Peki, ehliyet sınavına yani e-sınava giren bir sürücü adayı hangi sorularla karşılaşacaktır.

Ehliyet Sınav Soruları

E-sınavda sürücü adayına toplamda 50 soru sorulur. Bu soruların 12 tanesi ilkyardım bilgisinden, 23 tanesi trafik bilgisinden, 9 tanesi motor bilgisinden ve 6 tanesi trafik adabı bilgisinden oluşur. Sınava giren adaylara toplam 60 dakikalık süre verilir. Bu 60 dakikalık süre içerisinde 35 soruya doğru cevap vermek gerekir.

Sınavda çıkan sorulara genel olarak baktığımızda sürücü kurslarında size verilen eğitimler ve kitapçıklardan sorulmaktadır. Yani bu sorulara iyi çalıştığınızda sınavdan geçememek gibi bir durum söz konusu değildir.

Sitemiz üzerinden daha önceki yıllarda çıkmış soruları incelediğinizde kendinizi de test etme imkanı bulabilirsiniz. Sitemize ücretsiz üyelik girişi yaptıktan sonra çıkmış soruların testlerine ulaşabilirsiniz.

Trafik Soruları

Ehliyet sınavında sorulan soruların büyük bir çoğunluğu trafik sorularından oluşmaktadır. Bu tip sorularda trafikte nasıl hareket edilmesi gerektiği, kavşaklara gelmeden neler yapılması gerektiği, trafik işaret ve işaretçileri hakkında genel sorulara yer verilmektedir. Trafik sorularına ne kadar iyi çalışırsanız buradan kazandığınız puanları diğerlerini telafi etmekte kullanabilirsiniz. Örneğin motor soruları trafik sorularına göre daha zordur. Teknik bilgiler içermiş olduğundan motor sorularını akılda tutabilmek daha zordur.

İlkyardım Soruları

İlkyardım soruları adından da anlaşılacağı gibi bir kaza sonrasında yaralılara ve araçtakilere nasıl müdahale edilmesi gerektiği hususunda bilgileri içermektedir.

Trafik Adabı Soruları

Trafik adabı soruları genel kültüre dayalıdır. Trafikte nasıl hareket edilmesi diğer sürücü ve yayalara nasıl davranılması gerektiğinin bilgileri yer alır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.10.2023

Drone Ehliyeti Nasıl Alınır

30.03.2020

Bazı Ülkelerde Trafik Neden Soldan Akar

21.04.2021

Arabanıza İlkbahar Temizliğini Nasıl Yaparsınız

30.06.2021

2022 Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir