Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular 2022

ABONE OL
Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular 2022

Ehliyet belli bir puanı yakaladığınızda geçebileceğiniz bir sınav türüdür. Sınavda çıkan her sorunun değeri ortaktır. Bu makalemizde her ne kadar ehliyet sınavında en çok çıkan sorulardan bahsedecek olsak da genel bir sınav planlaması hakkında bilgi vererek ilerleyelim.

Ehliyet sınavında toplam 34 saatlik ders süresi vardır. Bu derslerin 16 saati trafik, 8 saati ilkyardım, 6 saati motor ve 4 saati trafik adabıdır. Sınava giren her adayın toplam 4 hakkı vardır. Yani ilk sınavı kaybetmiş olsanız bile üzülmeniz gerekmez geride 3 hakkınız daha vardır.

Sınav toplam 50 sorudan oluşur. Bunlar ise; Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru, İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru şeklindedir.

Sınava giren bir adayın başarılı olabilmesi için toplamda 35 soruyu doğru olarak yanıtlaması gerekiyor. 100 üzerinden hesaplanan puanlamada 35 sorunun karşılığı 70 puandır. Sınavda yanlış yapmış olsanız da doğruları götürmez. Bunun için bilmediğiniz soruda da tahmin ederek şansınızı denemeniz tavsiye edilir.

Sınav 60 dakika yani 1 saat sürecektir. Yazılı sınavı geçen aday direksiyon sınavına katılabilmek için hak kazanır. Direksiyon sınavını da yine başarılı bir şekilde geçtiğinize sertifika almaya hak kazanmış olursunuz. Sertifikanızı ehliyete dönüştürmek için ise Nüfus Müdürlüğüne gitmeniz gerekir.

Yukarıda standart bir uygulamadan bahsettik, ancak herkes ilk kez ehliyet almadığı için bazı adaylarında ehliyetlerini yükseltmeye çalıştıklarını biliyoruz. Bunun için merak edilen sorulardan bir tanesi de “Ehliyetim var. Başka ehliyet alsam sınava girer miyim?” olmuştur.

Ehliyeti olan bir adayı yükseltmek istediği zaman tekrar yazılı sınava girmesi gerekmez. Ehliyetlerini yükseltecek olan adaylar yazılı sınavdan muaf olarak doğrudan direksiyon sınavına girerler.

Sertifika Ehliyet İçin Yeterli midir?

Sertifika adayın ehliyet almaya hak kazandığını gösteren bir belgedir. Yani sertifika ile araç sürmek söz konusu olmamaktadır. Bir aday en geç 2 yıl içerisinde sertifikasını ehliyete dönüştürmesi gerekir. Aksi takdirde sertifikası iptal edilir.

Yazılı Ve Direksiyon Sınavları Nerede Yapılır?

Yazılı ve direksiyon sınavının nerede yapılacağına dair en net bilgi sürücü kursu tarafından verilir. Bunun için hangi sürücü kursuna gidiyorsanız oraya danışmanız yeterli olacaktır.

Sürücü kursu ve ehliyet haberleri için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.09.2020

Acil Durum Asistanı Nedir

28.09.2020

Benzin İkaz Işığı Yandıktan Sonra Araçlar Kaç Km Gidebilir

17.10.2023

Ehliyet Aldıktan Sonraki Süreç Nasıl Olmalı

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir