Ehliyet Sınavında Animasyonlu Sorular

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Animasyonlu Sorular

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında dijitalleşme hedeflerini bir adım daha ileri taşıyarak e-sınav formatında ilk kez animasyonlu sorular sorulacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özel yaptığı açıklamada, animasyonlu soru uygulamasının soruların daha anlaşılır ve net olmasını sağlamak ve ölçülmek istenilen davranışlarında açık bir şekilde ortaya konulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Sürücü kursları sınavı bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanılarak yapılıyor. Sınav uygulamasında yapılan yenilikler ise sınav geçerliliğine ve güvenilirliğine katkı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında sorulan soruların, görsel olarak zenginleştirilmiş olmasının içeriği daha basitleştirecek ve animasyon sayesinde sınava girecek olanların zorluk çekmeyeceğini düşünüyor. Hazırlanan animasyonların gerçek yaşama uyarlanmış olması adaylarında işini daha fazla kolaylaştıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı, animasyonlu sınav sistemini adaylara daha net anlatabilmek için resmi internet sitesinden deneme sınavı şeklinde erişime açtı. Merak eden sürücü adayı gireceği sınavda nasıl sorularla karşılaşabileceğini bu animasyonu inceleyerek de görebilir.

İşitme Engelli Adaylara Sınav Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı, animasyonlu sınav sisteminin aynı zamanda işitme engelli adaylar içinde geliştiriyor. İşitme engelli sürücü adaylarının kullandığı işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve buna yönelik animasyon soruları hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, animasyonlu sınav sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. "Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak."

Yeni hayata geçirilecek olan bu sistem sayesinde sürücü adaylarının sınava bakış açısı daha fazla değişecek.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, işitme engelli vatandaşların ehliyet alma süreciyle ilgili düzenledikleri hazırlık çalışmasıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi. "İşitme engelli adaylarımız için de işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu soruların hazırlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımız büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

2016 yılından itibaren ehliyetlerde ve ehliyet sınav sisteminde köklü değişiklikler olurken, yeni düzenlemelerle sistem daha da kullanılabilir hale getirilmeye çalışılıyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

07.09.2022

Engelli Ehliyet Nasıl Alınır? Engelli Sürücü Belgesi Alımı

17.02.2021

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

27.11.2020

Tork Nedir? Beygir Gücü İle Tork Arasındaki Fark Nedir