Ehliyet Sınavında 50 Sorudan Kaç Doğru Yapılması Gerekir? 2022

ABONE OL
Ehliyet Sınavında 50 Sorudan Kaç Doğru Yapılması Gerekir - 2022

Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayı eğitim sürecinin ardından ehliyet sınavına girmesi gerekir. Ehliyet sınavı merkezi olarak yapılır ve herkes aynı gün ve saatte sınava girer. Sınava giren her adaya toplamda 50 adet soru sorulur ve bu soruları yanıtlayarak 70 puan alınması gerekir. 70 puanın karşılığı ise 35 sorunun doğru olarak yapılmasıdır.

Ehliyet Sınavında Hangi Alanlardan Kaç Soru Soruluyor?

Ehliyet sınavında toplam sorulan 50 soru farklı alanları kapsar. Buna göre aşağıda hangi alandan kaç soru sorulacağı belirtilmiştir.

  • 12 tane ilk yardım,
  • 23 tane trafik,
  • 9 tane motor,
  • 6 tane trafik adabı

Ehliyet Sınavından Geçmek İçin Kaç Puan Almam Gerekiyor?

Yukarıda belirttiğimiz 50 sorunun her birinin değeri 2 puandır. 100 puan üzerinden yapılan hesaplamada adayın 35 soruyu doğru olarak yapması gerekir. 35 sorunun karşılığında ise 70 puan alınır.

Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama

Ehliyet sınavında hesaplamanın en güzel yönü de budur. Yani diğer sınavlarda olduğu gibi yanlışlar doğruları götürmüyor. Bu da demek oluyor ki emin olmasanız bile tüm soruları yanıtlamanız gerekiyor. Yani 50 sorudan 15 tane yanlış yapmış olsanız bile sınavdan geçmiş sayılıyorsunuz.

Ehliyet Sınavının Zorluk Derecesi Nedir?

Sınavların amacı insanların almış olduğu eğitimlerinin test edilmesini sağlamak ve bilgisini ölçmektir. Doğal olarak girmiş olduğunuz ehliyet sınavında eğer hiçbir bilginiz yok ve işinizi tamamen şansa bırakmışsanız o zaman sınav sizin için zor geçeceği gibi geçebilme ihtimalinizde çok düşük olacaktır. Eğer sınava iyi çalışırsanız bu durumda zorluk bir durumu olmayacaktır.

Ehliyet Sınavında Yanlışlar Doğruyu Götürüyor Mu?

Ehliyet sınavında sorular 4 şıktan oluşur ve adayın bu dört şıktan doğru olanı bulmanız gerekir. Bilmediğiniz soruları boş bırakmak yerine mantığınızı kullanarak çözmeye çalışmanız mantıklı olacaktır.

Her Alandan Doğru Yanıtım Olması Gerekir mi?

Ehliyet sınavındaki amaç 35 soruyu doğru yapmaktır. Doğal olarak bu 35 doğrunun hangi tip soruları kapsadığı fark etmez. Yani ilk yardım ve trafiği yapmışsanız motor sorularınızın tamamı da yanlış olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2022

Ehliyet Yükseltme Fiyatları 2022

04.08.2020

ABS Nedir - Nasıl Çalışır

30.11.2020

En İyi Arabaları Hangi Ülke Yapıyor

18.01.2022

Otomobillerde Isıtma Sistemi Bakımı