Ehliyet Sınavına Hazırlık İçin Kaç Saat Teorik Ders ve Direksiyon Eğitimi Alınır

ABONE OL
Ehliyet Sınavına Hazırlık İçin Kaç Saat Teorik Ders ve Direksiyon Eğitimi Alınır

Ehliyet belli bir yaşa gelindikten sonra her araç kullanmak isteyen kişinin alması gereken belgedir. Bu belge olmadan sürücünün aracı kullanması kesinlikle yasaktır ve tespit edilmesi halinde ciddi para cezası kesilir. Yalnız kendisiyle kalmaz ve araç başkasının üzerine kayıtlı ise bu durumda aracın plakasına da sürücüye kesilen oran kadar ceza kesilir. Bunu da toplu olarak düşündüğünüz de 4 bin liranın üzerinde bir ceza anlamı taşıdığı için sorun yaratabilir.

Bunun için bizim size önerimiz araç kullanmak günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun için mutlaka ehliyetinizi almalısınız.

Peki, ehliyet almaya karar verdiniz ancak nasıl bir süreç geçirebileceğinizi de bilmiyorsunuz. Kursa kayıt olduğum zaman teorik ve pratik eğitim sureci nasıl geçecek hangi dersleri alacağım ve kazanmam için kaç puan almam gerekiyor. Bu soruların hepsi ilk kez ehliyet alacakların merak ettikleri konu başlıklarıdır.

İsterseniz kafanızı meşgul eden bu soru işaretlerine kısaca yanıt verelim.

Ehliyet sınavına hazırlık için toplamda 4 farklı ders görmeniz gerekiyor. Bu derslerin hepsinin saatleri birbirinden faklıdır. Aşağıdaki sıralamada dersler ve saatleri belirtilmiştir. 

Dersler ve süreleri;

  • Trafik ve Çevre Dersi 16,
  • İlk Yardım Dersi 8,
  • Araç Tekniği Dersi 6
  • Trafik Adabı Dersi 4 saat olarak belirlenmiştir.

Sürücü adaylarının hepsi direksiyon sınavına geçmeden önce mutlaka bu teorik dersleri tamamlamış olmaları gerekiyor. Yukarıdaki derslere katılım ise zorunludur. Bunun için adayın derslerden 1/5’inden fazlasına girmemesi durumunda kayıtları silinecektir.

Yukarıdaki saatleri tamamlayan sürücü adayı direksiyon eğitimine geçecektir. Bu eğitim ise 2 farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi ve en sık olanı direksiyon eğitim alanında eğitim görmek ikincisi ise simülatör üzerinde eğitim almak. Simülatörden alınacak olan eğitimin 2 saatten az olmaması gerekiyor. Simülatör üzerinden verilen eğitimde usta sürücü tarafından adayın artık trafiğe çıkabilir dediği ana kadar devam etmesi gerekir.

Araç kullanmak herkes için keyifli ve eğlenceli olabilir. Ancak bunun aynı zamanda risk içerdiğini de göz ardı etmemek gerekir. Bunun için iyi bir sürücü kursu ve usta eğitmen eşliğinde başarılı bir sürücü olunabilir. https://www.surucukurslari.com/ adresimizde sürücü kursu ve sürüş teknikleriyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.03.2021

TİO (Taşıma İşleri Organizatörlüğü) Yetki Belgesi Nedir

10.06.2021

2022 Audi Q7 İncelemesi

14.07.2021

Turbolar Nasıl Çalışır

02.12.2020

Trafik Adabı Nedir