Ehliyet Sınavı Saat Kaçta Başlıyor? Ehliyet Sınav Süresi Kaç Dakika

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Saat Kaçta Başlıyor? Ehliyet Sınav Süresi

Ehliyet sınavına tüm adaylar aynı saatte girmiyorlar. Sınava giriş yerini ve saatini öğrenebilmek için sürücü kursunun verdiği sınav giriş belgesine sahip olmak gerekiyor. Belgenin üzerinde nerede ve ne zaman gireceğiniz açık bir şekilde belirtiliyor.

Ehliyet Sınavı Kaç Dakika Sürüyor?

Ehliyet sınavı diğer sınav türlerine göre biraz daha kısadır. Toplamda 50 sorunun verildiği sınavın süresi 60 dakika olarak belirlenmiştir. Ancak içeri alınmanız, kimlik bilgilerinizin kontrol edilmesi vs. gibi işlemler nedeniyle sınavda geçen süreniz 45 dakika ile sınırlı oluyor. Bir sürücü adayı sınavını erken bitirdiğinde istediği zaman çıkabiliyor. Bir aday sınavını erkenden bitirip salondan dışarı çıkarsa geç gelen bir adayın da içeri alınması mümkün olmuyor.

E-Sınav Saat Kaçta Başlıyor? 

E-sınav için net bir saat söylemek mümkün değildir. Çünkü sınav il ve ilçe bazında değiştiğinden dolayı saatlerde farklılık olabiliyor. Sınav haftaiçi ve haftasonu olarak yapılıyor. Genelde çalışan sürücü adayları da düşünüldüğünden dolayı sınavların başlama saatleri haftaiçinde akşam 18.00 haftasonunda ise sabah 09.00 olarak belirleniyor. Her saat başında bir e-sınav yapılıyor.

Ehliyet Sınavı Nerede Yapılır?

Ehliyet sınavları yalnızca e-sınav merkezlerinde yapılır. E-sınav merkezlerinin adresleri ise sınav giriş belgesi verilirken size belirtilecektir.

E-Sınav Kuralları Nasıldır?

Sınava gelirken yanınızda mutlaka e-sınav giriş belgesinin olması gerekir. Bu belgeyle birlikte TC kimliğinizin bulunması da önemlidir. Bu belgeler olmadan sınava alınmanız mümkün değildir.

E-sınava geç kalan bir sürücü adayının sınav yerine alınması mümkün değil. Özellikle de sınavdan bir aday erken çıkmışsa bu durumda içeri giremezsiniz. Sürücü adaylarının sınav yerinde en az yarım saat öncesinden hazır olmak gerekir.

Sınava herhangi bir şekilde elektronik cihaz, cep telefonu ve tablet gibi akıllı cihazların getirilmesi yasaktır.

Sürücü belgesi almak isteyen her adayın sınav öncesinde sınav sırasında dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Bunlar önemli olan ehliyet alma ya da almama konusunda belirleyici faktörlerdir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.07.2022

Aracın Değişen Parçası Nasıl Anlaşılır

12.07.2021

Adaptif Far Nedir? Çalışma Prensibi Nasıldır

09.03.2022

Adıyaman Merkez Sürücü Kursları - Adıyaman Merkez Ehliyet Kursları

28.01.2021

Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar? 2021