Ehliyet Sınavı Kaç Dakika Sürüyor

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Kaç Dakika Sürüyor

Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının öncelikli olarak istenilen şartları yerine getirmiş olması gerekiyor. Bu şartların en başında da yaş geliyor. Bir sürücü almak istediği ehliyet sınıfına göre yaşa sahip olmak zorundadır. Ancak temel yaş sınırını ele alırsak 18 yaşını doldurmak otomobil ve kamyonet sürmek için yeterlidir.

Yaş sınırı doldurmuş olan adayın sürücü olur raporu yani sağlık raporu alması gerekiyor. Sağlık raporu sürücü olabileceğine engel olmadığını gösteren resmi bir belgedir. Aile hekiminden, devlet hastanesinden, üniversite hastanesinden, özel tıp merkezi ve polikliniklerden sürücü sağlık raporu alınabilir.

Bunun dışındaki bazı belgeleri de tamamlayan sürücü adayı artık sürücü kursuna kaydını yaptırabilir. Sürücü kursu eğitimi yaklaşık olarak 1 hafta kadar sürer. Bu süre içerisinde adaya 4 farklı dersten eğitim verilir. Aday bu derslerden toplam 50 soruluk bir sınava tabi tutulur ve 70 puan alması istenir.

Adayların merak ettikleri konu ise bu sınavın toplam kaç dakika sürdüğüdür.

Ehliyet Sınavı Kaç Dk

Ehliyet almak isteyen sürücü yukarıdaki şartları yerine getirip sınava girdiğinde kendisine toplam 45 dakikalık süre verilir. 45 dakikalık bu sınav online olarak bilgisayar üzerinden yapılır. Sınav öncesinde iyi çalışmış olan bir aday için 45 dakikalık bu süre yeterli olacaktır, ancak kursa devamsızlık yapan ya da sınav stresi yaşayan kişiler için yeterli görülmemektedir.

Sınavda Her Soru İçin Kaç Dakika Gerekiyor?

Bir sınavda süreyi olabildiğince mantıklı kullanmak başarı elde edebilmek için önemlidir. Bunun için ehliyet sınavına girecek bir adayın da hangi soru için ne kadar zaman harcadığından ziyade sürenin toplamını doğru kullanmaya dikkat etmesi gerekiyor. Sınavda 35 tane soruyu doğru olarak yanıtlamak geçebilmek için yeterlidir. Bunun içinde 35 soru için 1 dakika harcamak ve kalan 10 dakikalık süreyi de 15 soru için değerlendirmek gerekiyor.

Sınavda yanlışlar doğruyu götürmediğinden dolayı adayın önce bildiği soruları hızlıca yanıtlaması sonrasında da bilmediği soruları tahmin ederek yanıtlaması gerekir. Bu taktiği uygulayan her sürücü adayı süresini doğru bir şekilde kullanmış olacaktır. Ancak sınavdan başarılı olabilmek içinde sadece süreyi akıllıca kullanmak yeterli olmuyor. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2021

Yerli Üretilen Araçlar Hangileridir

23.02.2021

Egzozdan Mavi Duman Gelmesi Nedir

11.05.2021

Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler

25.07.2023

Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır