Ehliyet Sınavı İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır, Nereye Verilir

ABONE OL
Ehliyet Sınavı İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır - Nereye Verilir

Ehliyet sınavları yılda birkaç kez yapılır. Sürücü adayları aldıkları teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında sınava girerek yeterli puanı alıp ehliyet almaya hak kazanabilirler.

Ehliyet sınavlarıyla ilgili sürücülere bazı haklarda tanınmıştır. Örneğin her sürücü adayının 4 kez sınava girme hakkı vardır. Bu 4 hakkında ehliyet alamayan sürücüler ise tekrardan sürücü kursuna yazılarak sınava tekrar başvurabilir. Sürücü adaylarına tanınan haklardan birisi de ehliyet sınavı itiraz hakkıdır. Özellikle sınavda hak mahrumiyetine uğradığını düşünen adaylar ehliyet sınavı itiraz dilekçesini doldurarak haklarını savunabilirler.

Ehliyet Sınavı İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Ehliyet sınavına girdiği halde beklediği başarıyı yakalayamayan sürücüler itiraz hakkını kullanarak sınavlarının yeniden incelenmesini talep edebilir. Bunun içinde dilekçe vermesi gerekir. Dilekçe de bazı bilgilerin eksiksiz ve hatasız doldurulması açıklamanın da net ve anlaşılır olması gerekir.

Ehliyet sınavı itiraz dilekçesi verilirken hangi ilçede sınava girildiği önemlidir. Sınav sonucunun ne zaman açıklandığı gibi ayrıntılarda dilekçenin esaslarını oluşturur.

Dilekçede yer verilmesi gereken bilgilerden birisi de alınan puandır. Tüm bu bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra dilekçenin altına isim soyisim, adres, telefon numarası gibi iletişim bilgileri yazılarak imzalanır.

Ehliyet Sınavı İtiraz Dilekçesi Nereye Verilir?

Ehliyet sınavları bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılır. Bunun için ehliyet itiraz dilekçesinin de Milli Eğitim Bakanlığına verilmesi gerekir. Ancak dilekçe doğrudan Bakanlığa verilmez, bunun yerine adayın sınava girdiği yerdeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesi gerekir. Bu sayede Müdürlük, Bakanlık ile iletişime geçerek inceleme sürecinin başlatılmasını sağlayacaktır.

Dilekçe her ne kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne veriliyor olsa da muhatap bakanlık olduğundan dolayı Bakanlığa hitaben yazılması gerekir. Dilekçeyi yazan sürücü adayının dilekçesini elden kendisi teslim etmesi gerekir. İtiraz dilekçeleri Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından incelenir ve sonuca bağlanır.

Ehliyet İtiraz Dilekçesi Ne Zaman Sonuçlanır?

Ehliyet itiraz dilekçesinin verilmesi için sonuçların mutlaka açıklanmış olması gerekir. Sınavın sonucu açıklandıktan sonra itirazın 5 iş günü içerisinde yapılması ve 15 gün içerisinde değerlendirilerek sonucun açıklanması gerekir.

—Ehliyet İtiraz Dilekçe Örneği-

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne

....../....../20... tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı’na  …….....…… İl/İlçesinde katıldım. Sınav sonuçları  ….......…….. günü web sitenizde ilan edildi ve ben de ...…….  puan almış bulunmaktayım. Ancak almış olduğum puandan daha yüksek bir puan bekliyordum. Bu nedenle sınav sonucuma itiraz ediyor ve cevap kâğıdımın yeniden incelenerek değerlendirilmesini istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Tarih:         Ad Soyadı

Tc No:           İMZA

Adres:            

Telefon:

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.03.2021

2021 Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır

10.03.2021

En Sessiz Lastik Modelleri Hangileridir

17.11.2020

Egzoz Dumanındaki Renkler Ne Anlama Geliyor

15.09.2021

B Ehliyet Sınıfından A - A1 - A2 Sınıfına Nasıl Geçiş Yapılır