Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri Ne Kadar - 2021

Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hizmet vermektedir. Buna göre ehliyet alacak olan bir sürücü adayı teorik ve uygulamalı sınava tabi tutulur. Her iki sınavda da Bakanlık tarafından görevlendirilmiş öğretmenler bulunur. Görev alan bu öğretmenlere ise sınav başına ücret ödenir.

Ehliyet Komisyonlarına Ödenen Ücretler Ne Kadar?

Teorik sınavda görev alacak personeller için ödenecek ücret her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık aylarında belirlenir. Direksiyon sınavında görev alacak olan komisyon ücretleri Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin geçici 12. Maddesiyle belirlenir.

E Sınav Komisyon Ücretleri

  • Bina Komisyon Başkanı 314 TL
  • E-Sınav Uygulama İzleme Sorumlusu 209 TL
  • E-Sınav Salon Başkanı 181 TL
  • E-Sınav Gözetmeni 168 TL

Direksiyon Sınavında Görev Alan Komisyonların Ücretleri

Direksiyon sınavları önceki sınavlara göre daha teferruatlı hale gelmiş olduğundan dolayı zorlaşmıştır. Doğal olarak bu komisyonlarda görev alan kişilerin üzerine düşen yüklerde artmıştır.

  • Direksiyon eğitimi dersi il sınav sorumlusu, Bakanlık temsilcisi, il sınav sorumlusu yardımcısı ve sınav yürütme komisyonu başkanı en yüksek devlet memurunun brüt aylığının %60’dan,
  • Sınav yürütme komisyonu üyeleri ile sınav sürecini kontrol eden ve denetleyenler en yüksek devlet memurunun brüt aylığının %45’inden
  • Direksiyon eğitimi dersi uygulama ve değerlendirme komisyonu başkanı ve üyesiyle bina sorumlusu ve şeflere en yüksek devlet memurunun brüt aylığının %30’undan
  • Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme sınavlarında görev alan mutemet, memur, şoför, bina görevlisi ve güvenlik görevlisine en yüksek devlet memurunun brüt aylığının %25’inden daha fazla ücret ödenemeyeceğine karar verilmiştir.

Direksiyon Sınavları Ne Zaman Yapılır?

Direksiyon sınavları Cumartesi ve Pazar günleri yapılmaktadır. Uygulamalı olan sınava katılacak olan personellere her sınavda yalnızca bir gün görev verilebilir. Buna göre tekrar görev almak isteyen kişi bir sonraki sınavı beklemek zorundadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.06.2021

Kaza Sonrası Sigortadan Para Alma 2022

03.01.2022

Motosikletler İçin Trafik Sigortası

22.09.2020

Akünüzün Bitip Bitmediğini Nasıl Anlarsınız

15.06.2021

Sürücü Belgesi İşlemleri - 2022