Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Nereden Alınır? 2023

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Nereden Alınır - 2023

Ehliyet sınavı giriş belgesi, yazılı ehliyet sınavına girmek için zorunludur. Sınava girebilmek için ehliyet sınavı giriş belgesine sahip olmak gerekir. Ehliyet sınav giriş belgesi ile MEB ehliyet sınav yeri sorgulama yapmak gerekir. Peki, ehliyet e-sınav giriş belgesi nereden alınır? MEB sınav yeri sorgulama nasıl yapılır?

Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Sorgulama

Sürücü adayları, ehliyet sınavında yazılı ve direksiyon sınavına tabi tutulurlar. Teorik eğitimi tamamlayan sürücü adayları, yazılı sınava girmek durumundadır. MEB tarafından yapılan sınavda 50 soru vardır. Trafik ve çevre, motor, ilk yardım ve trafik adabı sorulur. 23 soru trafik ve çevre, 12 soru ilk yardım, 9 soru teknik araç, kalan 6 soru ise trafik adabıdır.

Ehliyet sınavına girebilmek için ehliyet sınavı giriş belgesi olması gerekir. Ehliyet sınavı belgesi internetten alınamamaktadır. Sürücü kursları, MEB onaylı e-sınav giriş belgesini sürücü adaylarına iletmektedir. MEB onaylı e-sınav giriş belgesi olmadan teorik sınava girmek mümkün değildir. Ehliyet sınavı giriş belgesi e-Devlet üzerinden elde edilememektedir.

Ehliyet sınavı giriş belgesini sürücü kursundan alabilirsiniz. Ehliyet sınav gününde e-sınav giriş belgesi olması gerekir.

MEB Ehliyet Sınav Yeri Sorgulama

Ehliyet sınavı giriş belgesinden sınava gireceğiniz yeri öğrenebilirsiniz. Muhtemelen sürücü kursunuzun bulunduğu ilçede bulunan e-sınav merkezinde sınava girersiniz.

Sürücü kurslarının yanı sıra ehliyet sınavına girecek sürücü adayları e-devlet üzerinden de ehliyet sınavı giriş yeri sorgulama yapabilirler. MEB e-sınav yeri sorgulama için e-devlet bilgilerini girdikten sonra arama kısmına “MEB Sınav Yeri Sorgulama” yazarak ehliyet sınav giriş yeri bilgisine ulaşabilir.

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri, e-Devlet üzerinden yalnızca sınav giriş yerini öğrendiğinizdir. Ehliyet sınavına giriş yapmak için mutlaka ehliyet sınavı giriş belgesini sürücü kursundan almanız gerekir. Aksi halde ehliyet yazılı sınavına giremezsiniz.

Ehliyet Sınavına Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Ehliyet sınavına girecek sürücü adayları, giriş belgelerini yalnızca sürücü kurslarından alabilirler. Ehliyet sınav giriş belgesi, kayıtlı olduğunuz sürücü kursu tarafından MEB’e onaylatılır ve size verilir. Sınav giriş belgesi olmadan ehliyet sınavına girmeniz mümkün değildir. 

Ehliyet Sınavı Giriş Belgemi Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Ehliyet sınavı giriş belgesi kaybolan sürücü adayları, kayıtlı oldukları sürücü kursuna başvurarak yeni ehliyet sınav giriş belgesine sahip olabilir. Sürücü kursuna başvurduktan sonra hızlıca giriş belgeniz size teslim edilecektir.

Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Ne Zaman Verilir?

Ehliyet sınavı giriş belgesi, sürücü kursları tarafından sınavdan bir hafta öncesinde adaylara verilmektedir. Ehliyet yazılı sınavına girecek adaylar, e-sınav giriş belgesi ve kimliği ile sınava giriş yapabilmektedir.

Ehliyet Sınavına Girerken Yanınızda Bulunması Gerekenler

Ehliyet sınavına girerken yanınızda bazı belgelerin bulunması gerekir. E-sınava girerken yanınızda bulunması gereken belgeler

  • Kimlik belgesi (pasaport da olabilir)
  • Yabancılar için Göç İdaresi’nden temin edilen kimlik belgesi
  • Renkli ve çift mühürlü e-sınav giriş belgesi

Bu belgelerle ehliyet sınavına giriş yapabilirsiniz. Belgelerinizin eksik olması durumunda ehliyet sınavına girmeniz mümkün değildir. Ayrıca sınava girerken cep telefonunuzu bırakmanız gerekir. Bunun için cep telefonunu sınav öncesi birine veya ilgililere bırakmanız son derece önemlidir. 

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.11.2022

Çiğ Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

17.05.2022

Antalya Kumluca Sürücü Kursları - Kumluca Ehliyet Kursları

27.01.2022

AKS Kafası Neden Bozulur

30.03.2020

Psiko-teknik Rapor