Ehliyet Sınavı Çıkacak Sorular 2022

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Çıkacak Sorular 2022

İlk defa ehliyet alacak olan bir sürücü ister istemez kafa karışıklığı yaşar. Ehliyeti aldığında ise araç kullanabilecek olması bu heyecanı artırırken bazı durumlarda adayın bildiği soruları bile yanlış yapmasına imkan sağlamıştır. Bahsettiğimiz bu konu uç bir nokta olsa da görmezden gelmek mümkün değildir. Çünkü bu işin ucunda bir emek ve maddi gider vardır.

Ehliyet alma süreci ilk olarak teorik eğitimle başlarken bu eğitimin sonunda girilecek olan sınavda süreci tamamen değiştirecektir. Eğer sürücü adayı girdiği sınavda 70 puanın altında alırsa bu durumda tekrardan sınava girme hakkı verilir ve tekrardan çalışması gerekir. Ehliyet sınavında alınacak başarı ise bir sonraki aşamaya geçilmesini sağlayacaktır.

Ehliyet sınavında çıkmış sorulara baktığımızda genelde birbirinin aynısıdır. Soruların soruluş tarzı değişiyor olsa da yine de bazı durumda eski soruların birebir aynısı sorulmakta. Sebep ne olursa olsun sürücü adayının bu süreci en güzel şekilde tamamlaması ve bir an önce ehliyetine kavuşması gerekir.

Sürücü adayları girecekleri sınav öncesinde heyecanlı olabilir. Bunun için öncelikli olarak bilinmesi gereken şey kaç soru sorulduğu ve toplam kaç dakika verildiği olmalıdır.

Ehliyet Sınavı Kaç Soru ve Kaç Dakikadır?

Ehliyet sınavında yapılan değişiklikler beraberinde izlenecek yolunda farklı olmasına neden oluyor. Eskiden olduğu gibi her sürücü adayına 4 kez sınava girme hakkı tanınır. Sınava giren adaylara 12 adet ilk yardım, 23 adet trafik, 9 adet motor ve 6 adet trafik adabı olmak üzere toplam 50 adet soru sorulmaktadır ve sınav süresi 45 dakikadır.

Sınav Sorularından Kaç Tanesi Yapılmalı?

Her sürücü adayına sınav esnasında toplam 50 soru sorulur. Her sorunun puan hesaplaması aynıdır. Yani bir soru 2 puan değerindedir. 50 soruya doğru yanıt vermiş olan sürücü adayları 100 puan kazanır, ancak diğer sınavlara girenler de göz önünde bulundurmalı ve 35 tane sorunun doğru cevaplanmış olması gerekir.

Ehliyet Sınavına Kaç Defa Girebilirim?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi her sınava girecek adaya toplam 4 hak verilir. Bu hakların tamamından geçerli not alamazsa her şeyi yeni baştan planlaması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.07.2023

ÖTV Zammı Akaryakıt Fiyatlarına Yansıdı

08.05.2023

Dolmuş Şoförü Nasıl Olunur

07.01.2021

İkinci El Araç Garanti Sigortası Nedir

11.06.2021

İleri Hareket Halindeyken Vitesi Geriye Atarsanız Ne Olur