Ehliyet Sınav Tarihleri – Ehliyet Sınavı Ne Zaman

ABONE OL
Ehliyet Sınav Tarihleri – Ehliyet Sınavı Ne Zaman

Ehliyet sınavları artık online olarak e-sınav şeklinde yapılıyor. Bu sistem ehliyet surecini hızlandırırken ehliyet almaya hak kazananlarda stajyer sürücü olarak trafikteki yerini alıyor.  Toplamda 45 dakika süren bu sistemde adaylara toplam olarak 50 soru soruluyor. Burada başarı elde eden adaylar 35 dakika süren bir direksiyon sınavına giriyorlar. Adaya ilk 5 dakikalık süreçte aracın iç ve dış donanımı ile ilgili sorular yöneltiliyor. Bu bölümde sürücünün kendisini mutlaka ispat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde direksiyon sınavında buradan not kaybetmiş oluyor.  İlk adım sorularının ardından ikinci adıma geçilir ve bu adımda sürüş bilgisi kontrol ediliyor. Bu bilgi sırasında ise 3 farklı hesaplama yöntemi var. Bunlar renklere göre ayrılmış sarı kırmızı ve mavi. Eğer sürücü kırmızı kategorideki hataları yaparsa adayın sınavı başarısız olarak sayılıyor.

Bir adayın sürücü kursuna gitmeden ehliyet alması söz konusu değildir. Bunun için mutlaka bir kursa yazılma zorunluluğu var.

Ehliyet Sınav Tarihleri

Sürücü kursuna giden adayların merak ettiği hususlardan birisi de ehliyet sınavı ne zaman sorusudur. Sınav tarihleri sürekli değiştiği için sürücü başvuru işlemi sonrasında eğitim sonuna hangi tarihe yetişebilirse o tarihteki sınava katılabiliyor. Aşağıda sınav tarihleri belirtilmiştir.

Başvuru Tarihleri                           E-Sınav Tarihi                                                 Direksiyon Tarihi

1–10 Mart                         Yoğunluğa göre 2 Hafta içerisinde sınava girilir   MEB tarafından belirlenir.

1–10 Nisan                                                     "                                                                         "

1–10 Mayıs                                                     "                                                                         "

1–10 Haziran                                                  "                                                                         "

1–10 Temmuz                                                "                                                                         "

1–10 Ağustos                                                 "                                                                         "

1–10 Eylül                                                       "                                                                         "

1–10 Ekim                                                       "                                                                         "

1–10 Kasım                                                     "                                                                         "

1–10 Aralık       Sürücü adayı teorik sınavdan geçtikten sonra MEB tarafından belirlenir.

Ehliyet sınavı tarihleri belirlenirken her ayın 1’i ile 10’u arasında başvurula kayda alınır. Sürücüye e-sınav ve direksiyon sınavı randevusu yoğunluğa göre verilir.

E- sınav veya direksiyon sınavından kalma halinde ne olur?

Ehliyet sınavlarının herhangi birinden kalmış olmanız ikinci sınav ücretini yeniden ödemeniz anlamına gelecektir. Her iki sınav ikinde adaya 4 hak verilir ve bu hakkın sonunda ehliyet almaya hak kazanılmazsa o zaman yeniden kursa başlamak zorundadır. 

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.12.2020

Yağ Pompası Nedir, Yağ Pompası Çeşitleri Nelerdir

09.06.2021

Araç Alırken Ekspertiz Ücretini Kim Öder

14.06.2021

Kaza Sonrası Sigortadan Para Alma 2022

28.06.2022

Araba Satış Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir