Ehliyet Sınav Soruları 2022

ABONE OL
Ehliyet Sınav Soruları 2022

Sürücü belgeleri 2016 yılından sonra yenilenerek çipli hale getirildi. Değişiklik yalnız bununla sınırlı kalmayarak sınavların yapılması da online ortama geçti. Yani artık eskiden olduğu gibi yazılı sınavlar yapılmıyor.

Ehliyet sınavına girecek olan sürücü adaylarının başarılı olabilmeleri için dikkat etmeleri gereken husus sınav öncesinde sıkı bir çalışma periyodu içerisine girmek olmalıdır. Bunu da ancak bulabildikleri kaynaklar üzerinden yapmaları gerekir. Sınavlar online sisteme taşınırken çıkmış sorularda internet üzerinde yayınlanmaktadır. Bizde surucukurslari.com olarak daha önce çıkmış olan sınav sorularına sitemizde yer verdik. Sınav öncesinde her aday sitemiz üzerinden ücretsiz olarak sorulara yanıt verebilirler.

Ehliyet sınavları bilindiği üzere her ayın 1’i ile 10’u arasında yapılır ve bu süreç öncesinde kayıt işlemi gerçekleştirilerek alınacak eğitim sonrasında adaylar sınava girerler. Sınav merkezleri kurs yerleri tarafından açıklanırken adaylarda sınav tarihlerine kadar kendilerini hazırlamış olmaları gerekir.

Bir sürücü adayı her ne kadar çok soru çözümü yapabilirse sınavdan alacağı puan da ona göre yüksek olacaktır. Adaylara sınav sırasında toplamda 50 adet soru sorulur. Bu sorulardan 35 tanesini doğru bilen bir aday sınavı geçme hakkı kazanır, fakat e-sınavı geçmiş olmak demek ehliyet alabileceğiniz anlamına gelmeyecektir. Çünkü e-sınavı geçen bir adayın direksiyon sınavına girmesi gerekir.

2021 Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları

Sitemizde 2022 ehliyet sınav sorularına yer verilirken aynı zamanda 2021 yılı ehliyet sınav soruları da bulunur. Bunun için yukarıda belirttiğimiz şekilde adaylar geçmiş yıllarda ve tarihlerde sorulmuş olan sorulara yanıtlar vererek kendilerini geliştirebilirler.

Ehliyet sınavında toplamda 50 soru sorulurken bu soruların 12 tanesi ilk yardımı 23 tanesi Trafik ve Çevre Bilgisini 9 tanesi araç tekniğini 6 tanesi de trafik adabını oluşturur. Adaylar kendilerine sorulan sorulardan bilgileri doğrultusunda kendilerine en kolay olanı yanıtlamalıdır.

2022 Sınav Soruları

2022 ehliyet sınav tarihleri farklı zamanlarda yapıldığı için 2022 yılı içerisinde sorulan sorularda yine farklı nitelikte olacaktır. Daha önceki sınavlara baktığımızda ise genelde soruların birbirine yakın olması sürücü adayının hazırlığını daha da kolaylaştıracaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.12.2022

Emniyet Kemeri Takmama Cezası 2023

07.10.2021

Başka Ülkenin Ehliyeti Türk Ehliyetine Nasıl Dönüştürülür

29.07.2021

Rölanti Dalgalanması Nedir, Dalgalanma Neden Olur

25.01.2021

Arabanızın Fotoğraflarını Nasıl Çekersiniz