Ehliyet Sınav Soruları 2021

ABONE OL
Ehliyet Sınav Soruları 2021

Ehliyet sınavlarında 2016 yılında yapılan değişiklik sonucunda artık yazılı sınavlar kaldırılmış ve onun yerine elektronik sınav yani e-sınav sistemi getirilmiştir. Bunun için ehliyet alacak olan her sürücü adayı sınav sorularını bilgisayar karşısında yanıtlayacaktır.

E-sınavdan başarılı olabilmek içinde çalışmak ve bolca soru çözmek önemlidir. Adayın hem sürücü kursu eğitimlerine hem de kendi kendine internet üzerinden daha önceden çıkmış olan soru örneklerine bakması önemlidir.

Daha önceki makalelerimizde ehliyet sınavlarının takvimiyle ilgili bilgiler vermiştik. Buna göre ehliyet sınavları her ayın 1’i ile 10’u arasında yoğunluğa göre belirlenmiş olan tarihlerde yapılır. Bu da demek oluyor ki bundan önceki aylarda da sürücü adayları sınava girmiş ve hazır sorular mevcuttur. Sitemizde de 2021 çıkmış ehliyet sınav soruları yer almaktadır. Sizden önceki sınavlarda sürücü adaylarına sorulmuş olan soru örneklerini yanıtlayarak kendinizi test etmiş hem de çalışmış olursunuz.

Bir kursiyer ne kadar çok soru çözerse başarısı da o kadar çok artacaktır. Çünkü sürücü kurslarında sorulan soruların tamamı teorik eğitimde gördüklerinden çıkar ve sıkı bir çalışma yapıldıktan sonra bilinmemesi mümkün değildir.

Araç kullanmanın risk ve dikkatsizliğin hayati tehlikelere neden olabileceği de göz önünde bulundurularak ehliyet almak isteyen bir adayın bilinçli bir şekilde hazırlanması ve trafikte hem kendini rahat ettirecek hem de diğer sürücüleri tehlikeye atmayacak bilgilere sahip olması sadece sınavda elde edilecek olan başarıyı sağlamayacağı gibi iyi bir sürücü olunması konusunda da önemli bir adım olacaktır.

2021 Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet sınavında toplamda 50 soru sorulur ve bu soruların 12 tanesi ilk yardımdan 23 tanesi Trafik ve Çevre bilgisinden, 9 tanesi Araç tekniğinden, 6 tanesi de Trafik adabından oluşur. Adayın bu 50 sorunun tamamına doğru yanıt vermesi istenilen ve beklenen bir şeydir. Ancak heyecan ya da herhangi bir nedenden dolayı sürücü adayı 50 soruyu doğru yapamayabilir. Böyle bir durumda adayın başarı puanının belirlenmesi içinde her soruya 2 puan değer biçilir ve adayın toplamda 70 puanın üzerinde alması yani 35 soruyu doğru yanıtlaması beklenir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.05.2022

C Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C Sınıfı Ehliyet Nedir

11.08.2021

EGT Ne Demektir? EGT Neden Önemlidir

23.12.2020

Benzinden Tasarruf Etmenin 7 Yolu

15.12.2021

Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?