Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? 2022

ABONE OL
Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır - 2022

Ehliyet sınavına (e-sınav) giren bir sürücü adayı sınavın sonucunu yine aynı gün içinde öğrenebilmektedir. Bunun için yapması gereken şey TC kimlik numarası ile sorgulamasını yapmaktır. Sorulama yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığının http://esinav.meb.gov.tr/SonucAciklama.aspx linkini tıklaması yeterli olacaktır.  Eğer bu linki kullanarak sınav sonucunu öğrenemiyor ya da internet erişiminiz yoksa bu durumda sürücü kursunuzu arayarak sonucunuzu öğrenebilmeniz mümkündür.

Ehliyet Sınav Sonucu E-Devletten Öğrenilir mi?

E-devlet üzerinde birçok bilgi mevcuttur. Ancak şunu belirtmek gerekir ki e-devletten ehliyet sınavınızın sonucunu öğrenebilmeniz mümkün değildir. Bu başlığı belirtmemizin nedeni ise bazı internet sitelerinde e-devletten de sorgulama yapılabileceğine dair yazılmış bilgilerdir.

Sürücü Kurslarından Sınav Sonucu Öğrenilir mi?

Sürücü kursları kullandıkları özel MTSK modülleri sayesinde her adayın sınav sonucuna rahatlıkla ulaşabilirler. Bunun için en doğru ve net yanıtı aslında sürücü kursunuzdan alabilirsiniz. Bu bilgiyi de sınavdan çıktıktan hemen sonra öğrenmeniz mümkündür.

Ehliyet sınavı eskiye göre çok daha pratik bir hale getirilmiş ve hızlandırılmıştır. Sonuçların hızlıca öğrenilmesi bir anlamda ehliyet alma sürecini de hızlandırmaktadır. Yani e-sınavdan geçmiş olduğunu gören bir sürücü adayı direksiyon sınavına girmek için hemen başvurabilir ve genellikle 2 hafta sonra direksiyon sınavına katılır.

Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir?

Ehliyet sınavında geçebilmek için her adayın 70’in üzerinde puan alması gerekir. Bunun içinde sınav öncesinde iyi bir çalışma dönemine girmesi gerekir. Teorik eğitimin süresi yaklaşık olarak 1 hafta sürer bu da 1 haftalık düzenli çalışma ve daha fazla soru çözümü ile hızla geçilebilecektir.

Surucukurslari.com olarak önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılı ve 2022 yılında da çıkmış sorular hakkında siz değerli takipçilerimize bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz. Sınavda başarılı olabilmeniz için yapmanız gereken şey bolca soru çözmenizdir. Çünkü ehliyet sınavında sorulan sorular genellikle geçmiş yıllarda sorulan soruların aynısı ya da benzeri şeklinde olacaktır. Bu da çok soru çözmeniz bazı sorulara hakim olmanız anlamına gelir.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman? 2022

Direksiyon sınavı, e-sınav sonucunun açıklanması ve başvuru işleminin gerçekleştirilmesinin ardından 2 hafta içerisinde yapılır. Eğer adayı sınav başvuru tarihinden sonra başvurusunu gerçekleştirirse bu durumda bir sonraki direksiyon sınavına katılabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.03.2024

Kasko Sigortasının Amacı ve Fiyatları 2024

27.07.2021

Arızalı Yakıt Pompası Rölesi Belirtileri

25.11.2021

Bakırköy Sürücü Kursları - Bakırköy Ehliyet Kursları

16.09.2021

Ehliyet Affı Nedir? Ehliyet Affı Çıkacak mı