Ehliyet Sınav Giriş Belgemi Kaybettim? Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Ehliyet Sınav Giriş Belgemi Kaybettim - Ne Yapmalıyım

Otomobil kullanmak isteyen her sürücü mutlaka ehliyet sahibi olması gerekir. Ehliyetler ise aracın cinsine göre sınıflandırılmış olduğu için her ehliyet sınıfının kullanabileceği araç bellidir. Buna göre ehliyet başvurusu yaparken ne tür bir araç kullanmak istediğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir.

Ehliyet sahibi olabilmek için ise mutlaka bir sürücü kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Türkiye’de ehliyet eğitimini vermekle yükümlü tek kurum sürücü kurslarıdır. Bu nedenle herkes önce kendisine bir sürücü kursu bulup eğitimini tamamlaması gerekir.

Sürücü Kurslarında Ehliyet Eğitimi

Sürücü kurslarında verilecek olan teorik eğitimin süresi bellidir. Her sınıf teorik eğitimde aynı süre içerisinde eğitim alırken daha sonrasında direksiyon eğitimi ve direksiyon sınavında sınıflar fark edecektir.

Ehliyet Sınavına Giriş

Ehliyet eğitiminin tamamlanmasının ardından ehliyet sınavına girilerek öğrenmiş olduğunuz bilgilerin test edilmesi sağlanır. Eğer girdiğiniz sınavda yetersiz olarak görülürseniz bu durumda tekrardan sınava girmeniz gerekir. Size tanınan 4 sınavı da geçemezseniz o zaman her şey başa dönecek demektir.

Buraya kadar ehliyetle ilgili temel bilgileri anladığımızı varsayıyorum. Ancak ehliyet sınavına girmeden önce size verilen belgeyi kaybettiğinizde bu durumda ne olur? Yani ehliyet sınavına girebilmeniz için belge gerekli mi?

Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi Zorunlu mu?

Ehliyet sınavına girişte sizden istenilecek olan belgeyi ve TC kimlik belgenizi mutlaka görevliye göstermeniz gerekir. Eğer belgeniz ya da sizi tanıtacak olan kimlik belgeniz yanınızda yoksa bu durumda sınava alınmanız mümkün değildir ve bir sınav hakkınızı bu şekilde kaybetmiş olursunuz.

Ehliyet sınavına giriş belgeniz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır ve kurs yerinize gönderilir. Bu belge size sürücü kursunuz tarafından verilecektir. Eğer kaybederseniz o zaman sürücü kursuna söyleyerek belgenizi yeniden çıkarmanız gerekir.

Ehliyet Sınavı Giriş Belgesi İnternetten Alınır mı?

Ehliyet sınavına girişte göstereceğiniz belgenizi internetten alabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle belgeyi alabileceğiniz tek yer sürücü kurslarıdır. Nedeni ise sınava girişten önce yatıracağınız sınav giriş harcının dekontunu sürücü kursuna vermenizdir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.01.2024

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2024

15.03.2022

Traktör Nedir? Traktör Çeşitleri Nelerdir

23.09.2021

Kazadan Sonra Tutanak Tutulmazsa Ne Olur

25.02.2021

LPG’nin Araçlardaki Olumlu ve Olumsuz Yönleri