Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir mi

ABONE OL
Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir mi

Ehliyet kursuna gittiniz sureci başarılı bir şekilde tamamladınız ve ehliyet sertifikası aldınız. Kanunlar önünde bu belge henüz ehliyet olarak kabul edilmemiş olduğundan dolayı araç kullanmanız mümkün değildir. Bunun için bir an önce randevunuzu alarak ehliyet sertifikasını belge haline dönüştürmeniz gerekir. Eğer siz böyle bir yanılgıya düşer ve sertifikanızı bir belge olarak değerlendirirseniz o zaman size kesilecek olan cezaya da razı olmuşsunuz demektir. Üstelik bu cezaların sonuçları da ağırdır. Hatta Allah göstermesin bir kaza olması halinde içinden çıkılmayacak sonuçlar ortaya çıkabilir. 

Sürücü bu belgeyi kullanarak trafiğe çıkmış ve polise yakalanmışsa o zaman aracın sahibi değilse araç da kendine kesilecek olan ceza kadar para cezası kesilir. Aracın plakasına yazılacak olan bu cezanın ödenmesi gerekir.

Ehliyet sertifikası geçerlilik süresi ne kadar?

Sürücü kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayan sürücülere verilen bu sertifikaların alınma süresi 2 yıldır. 2 yıl içerisinde sertifikanızı belgeye dönüştürmezseniz o zaman dosyanız yanar.  Bu da sizin her şeyi yeniden yapmanız gerektiği anlamına gelir. Yani sürücü kursuna yazılacaksınız sınavlara gireceksiniz başarı sağlamaya çalışacaksınız. Buraya kadar yaşadığınız sureci göz önünde tutarsanız bunu kimsenin isteyeceğini de düşünmüyorum.

Sürücü belgenizi ehliyete dönüştürebilmeniz için trafik tescil şube müdürlüklerine başvurmanız gerekiyor.  Eğer sizin bulunduğunuz ilçede belgeyi dönüştürme için ilgili kurum yoksa o zaman il emniyet müdürlüğünde bu işlemi yaptırabilirsiniz. 

Sürücülerin sertifikalarını ehliyete dönüştürmemelerinin en önemli nedenleri arasında maddiyat geliyor. Çünkü sürücü kursu, sınavlar derken bu süreç içerisinde önemli bir miktar harcama yapılıyor. ve artık son durakta sürücüye zaman verildiğinden dolayı sürücü kendisini toparlamaya çalışıyor ve bu da ister istemez zaman kaybına neden oluyor.

Ehliyet almak önemli bir avantajdır. Bu sayede işiniz için kullanabileceğiniz gibi özgürlük anlamında da geniş bir seçenek sahibi olacaksınız. Elbette ki ehliyeti almış olmak sizin iyi bir sürücü olduğunuz anlamına gelmeyecektir. Bunun için tecrübe ve pratiklik zamanla kazanılır.  https://www.surucukurslari.com/ adresimizde sürücü kursları ve teknik bilgilere detaylı bir şekilde yer verilmiştir.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2022

Trafik Kazası Kusur Oranına Nasıl İtiraz Edilir

01.07.2021

Trafikten Men Cezası Nasıl Kaldırılır

19.04.2022

Başmakçı Sürücü Kursları - Başmakçı Ehliyet Kursları

02.12.2021

Esenler Sürücü Kursları - Esenler Ehliyet Kursları