Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadardır

ABONE OL
Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

Sürücü kursuna yazıldınız, teorik ve direksiyon eğitimlerini geçtiniz, girdiğiniz sınavdan başarılı puan aldınız. Bunlar sizin ehliyet sahibi olabilmeniz için yeterli olan şeylerdir. Doğal olarak bu işlemler sonucunda sürücü kursunuz dosyanızı hazırlayarak İlçe ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili birimlerine gönderecektir.

Burada yapılan inceleme sonrasında ehliyet sertifikanız hazırlanır ve sizde teslim edilir. Siz sertifikanızı aldıktan sonra artık ehliyet kartınızı almak için başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda sürücüler gerek zamanda gerekse maddiyat nedeniyle sertifikalarını ehliyete dönüştüremeyebiliyor. Burada da merak edilen soru ehliyet sertifikasının geçerlilik süresi olarak karşımıza çıkıyor.

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Sürücü kursları yönetmeliğine göre ehliyet sertifikasını almış olan bir sürücünün en geç 2 yıl içerisinde ehliyetini alması gerekiyor. Ancak bu süreç içerisinde yaşanabilecek ekstra olumsuzluklarda göz önünde bulundurularak sürücülerin olabildiğince erken bir zamanda ehliyetlerini almaları tavsiye ediliyor. Örneğin ehliyet sertifikanızı aldıktan sonra en uygun olan zaman dilimi bir yıllık süre içindedir.

Ehliyet Sertifikası İle Trafiğe Çıkılır Mı?

Ehliyet sertifikasını almış bir kişi hemen trafiğe çıkabileceğini düşünebilir, ancak hemen belirtelim ehliyet sertifikası sizin araç kullanmanıza olanak tanıyan bir belge değildir. Eğer aracınızla trafiğe çıkmak istiyorsanız o zaman ehliyetinizi mutlaka almanız gerekiyor. Hatta bu şekilde trafik polislerine yakalandığınızda ciddi bir ceza ödeyebileceğinizin de altını çizelim.

Ehliyet Sertifikası Ne Zaman Çıkar?

Sürücü kursuna giden birinin tüm sınavları başarıyla tamamladıktan sonra en çok merak ettiği konulardan biri budur. Ehliyet sertifikası direksiyon sınavınızı başarılı bir şekilde tamamlamanızın ardından hemen başlar. Yani hiçbir sürücü kursu ya da adayı bu süreci değiştiremez. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan süreç onaylanması ve sertifikanın hazırlanmasını kapsar. Bu da sizin bulunduğunuz şehir ve o şehirdeki ehliyet başvurularıyla alakalıdır. Genel olarak konuşursak bir ehliyet sertifikasının hazırlanması yaklaşık olarak 1 ya da 2 hafta içerisinde tamamlanır.

Ehliyet Sertifikasının Tarihi Geçerse Ne Olur?

Eğer 2 yıl içerisinde ehliyet sertifikanızı belgeye dönüştürmezseniz bu durumda ehliyet sertifikanız iptal olur ve her şeyi sil baştan yapmak zorunda kalırsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2022

Tufanbeyli Sürücü Kursları - Tufanbeyli Ehliyet Kursları

11.06.2021

İsveç Ehliyeti Nasıl Alınır

09.06.2020

Samsun Sürücü ve Ehliyet Kursları

28.10.2022

Elektrikli Otomobili Şarj Etmek Kaç Saat Sürer