Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

ABONE OL
Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

Sürücü kursuna kaydınızı yaptınız, teorik dersleri geçtikten sonra e-sınava girdiniz ve direksiyon sınavına girmek için hak kazandınız. Belirlenmiş olan sınav tarihinde direksiyon sınavını da geçtiniz. Bu durumda sürücü kursu sizinle ilgili gerekli evrakları hazırlayarak İlçe ve il Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili birimlerine gönderir. Bu birimlerde yapılan inceleme ve işlemler neticesinde ehliyet sertifikanız hazır hale getirilir ve tekrar size ulaştırılır.

Buraya kadar geçen süreç ehliyet almak isteyen herkesin yaşayacağı bir durumdur ve bu süreçte en çok merak edilen konulardan birisi de acaba bu sertifika ile araç kullanılabilir mi? Ya da aldığım bu sertifika ne zaman ehliyete dönüştürülür sorusu olmuştur.

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi

Ehliyet sertifikanızı aldıktan sonra en geç 2 yıl içerisinde ehliyet belgesine dönüştürmeniz gerekiyor. Eğer daha sonrasında mağduriyet yaşamamak istiyorsanız ne kadar erken sürede ehliyet belgenize çevirebilirseniz o kadar iyi olacaktır.

Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir miyim?

Ehliyet sertifikası trafikte araç kullanabilmeniz için düzenlemez, bu nedenle bu sertifika ile araç kullanamazsınız. Eğer sertifikayla araç kullanırken denetimlerde yakalanırsanız bu durumda cezai işlemle karşı karşıya kalırsınız.

Ehliyet Sertifikası Ne Zaman Çıkar?

Ehliyet sertifikasının çıkarılması ile ilgili süreç direksiyon sınavından başarılı olduktan sonra başlar. MEB tarafından gerekli belgelerin onaylanması sonrasında hemen sertifikanın hazırlanmasına geçilir. Ortalama olarak bir ehliyet sertifikasının hazırlanma süresi 1 hafta ile 2 hafta arasında değişiklik gösterir.

Ehliyet Sertifikasının Tarihi Geçerse Ne Olur?

Belirttiğimiz 2 yıllık süre içerisinde eğer ehliyet sertifikanızı ehliyet belgesine çevirmezseniz bu durumda sertifikanız iptal edilir ve bu durumda ehliyet alma ile ilgili başladığınız prosedürlerin hepsini yeniden yapmak zorunda kalırsınız. 

Sonuç:

Ehliyet sertifikalarının ehliyet belgesine dönüştürülmek istenmesinin ya da istenememesinin en önemli nedeni harç ücretleridir. Sürücü adayları para bulamadıklarından dolayı ehliyet belgelerini almayı erteleyebiliyorlar ve bazen bu durumun neticesinde son tarih kaçırıldığından dolayı sertifikalar iptal edilebiliyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.08.2023

Temmuz Ayı En Çok Satan Arabalar

14.04.2021

Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

26.01.2021

Motor Yağı Ne Renk Olmalı

05.10.2020

Aks Nedir