Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2022

ABONE OL
Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır - 2022

Ehliyetini yenilemek ya da kaybolan ehliyetini yeniden çıkarmak isteyen bir kişi artık randevu işlemlerini internetten ya da telefon üzerinden yapması gerekiyor. Sürücü belgesi ile ilgili işlemlerin Nüfus Müdürlüklerin verilmesi sonrası online sisteme geçen bu kurum randevu almadan hizmet vermiyor. Ehliyet için randevu almak istediğinizde ise aşağıdaki yöntemlerden bir tanesini seçmeniz gerekiyor.

Online Randevu Almak

Ehliyet randevusu alma sürecinde en pratik yöntemlerin başında online sistem geliyor. İnternet üzerinden Nüfus Müdürlüğünün resmi sitesine girdiğinizde bağlı olduğunuz ilçe Nüfus Müdürlüğünü seçip işlemleri başlatmanız yeterli olacaktır. Sisteme giriş yaptığınızda kendisi sizi yönlendireceğinden dolayı herhangi bir sorun yaşamadan randevu talebinizi oluşturabilirsiniz. Randevu talebinizi oluşturmadan önce kendiniz için uygun gün ve saati belirlemeniz doğru olacaktır. Çünkü size seçenekler sunulurken gün ve saat bilgisi de istenecektir. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra mail adresinize gelen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor. Bu sayede randevunuzda onaylanmış olur.

Telefonla Randevu Almak

Eğer internet üzerinden ehliyet randevusu almayacaksanız bu durumda ALO 199’u arayarak randevu talebinizi oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini seçip randevunuzu oluşturduktan sonra Nüfus Müdürlüğüne gitmeden önce ehliyet harcınızı bankaya yatırmanız önemlidir. Çünkü bu ücret yatırılmadan önce ehliyetinizin verilmesi ve işlemlerinizin başlatılması söz konusu değildir.

Randevu Almadan Ehliyet Alınır mı?

Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayır denilebilir. Çünkü genelde Nüfus Müdürlüklerindeki görevli personeller randevulu olarak işlem yaparlar. Gün içerisindeki saat düzenlemesi belli olduğundan dolayı eğer randevusuz işlem yapmaya çalışırsanız o zaman personelin inisiyatifine kalmış olursunuz. Çünkü boşluk bir zaman diliminde ehliyet işlemlerinizi çıkarabilir.

Ehliyet Ücretleri Nereye Yatırılıyor?

Ehliyet yenileme ve kayıp işlemleri öncesinde ehliyet ücretini aşağıdaki kurumlardan birisini seçerek mutlaka yatırmanız gerekir.

  1. Vergi dairelerine
  2. Anlaşmalı bankalara
  3. Gelir İdaresinin internet vergi dairesine

Yukarıdaki ödeme kanallarından hangisini seçerseniz seçin mutlaka ödemenin gerçekleştiğine dair makbuz almanız gerekir. Nüfus idaresindeki görevli bu makbuz almadan işlemlerinizi başlatmayacaktır. Makbuz paranızı ödediğinize dair bir belgedir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.04.2023

Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobiller

19.04.2021

Elektrikli Mercedes EQS Teknik Özellikleri

14.07.2021

EPC Nedir? EPC Ne İşe Yarar

28.05.2021

Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir