Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

ABONE OL
Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları sürücü kurslarına kayıt yaptırarak bu süreci başlatır. 3 aylık bir dönemi kapsayan ehliyet alma sürecinde yazılı ve direksiyon olmak üzere iki sınav sistemi bulunur. Bu sınavlardan ilki yazılı sınav, ikincisi ise uygulama gerektiren ve sürücü adayının araç hakimiyetinin ölçüldüğü direksiyon sınavıdır. Sürücü adayları yazılı sınava girmeden önce teorik eğitimden geçer. Teorik eğitimin ardından değerlendirme yapılabilmesi için e-sınav yapılır.

Ehliyet Almak İçin Girilmesi Gereken Sınavlar

Yazılı ehliyet sınavı elektronik ortamda belirli aralıklarla uygulanır. Elektronik ehliyet sınavı 45 dakikadan oluşur ve sürücü adaylarına toplamda 50 soru sorulur. Ehliyet sınavına giren sürücü adayı bu aşamayı geçebilmek için 70 ve üzeri puan almalıdır. 70 ve üzeri puan alabilmek için 35 soruyu doğru cevaplamak gerekir.

Elektronik sınavı geçtiğiniz takdirde sürücü kursu eğitmeni ve gözetmen eşliğinde direksiyon sınavı yapılır. Direksiyon sınavı 35 dakika sürer. Araca yönelik soruların ardından 5 parkur ve trafik ortamında araç kullanımı kontrol edilir. Direksiyon sınavı araca yönelik sorulara verilen cevaplar ve puanlama tablosuna göre tespit edilmektedir.

Elektronik ve direksiyon olmak üzere iki aşamalı ehliyet sınavını geçtikten sonra ehliyet alabilmek için ilk aşamada ehliyet randevusu oluşturmak gerekir. Yazılı ve sözlü sınavları başarıyla geçtiğiniz takdirde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sürücü sertifikası verilir. Sürücü sertifikasını aldıktan sonra randevu alma işlemini yapabilirsiniz.

NVİ Üzerinden Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Ehliyet randevusu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğün adresinde yer alan randevu.nvi.gov.tr adresinden Sürücü Belgesi Randevu Al seçeneği tıklanarak randevu alma işlemine başlanır. Yaşanılan il ve ilçe nüfus müdürlüğü seçildikten sonra kişisel bilgiler girilir. E-posta adresine gelen doğrulama kodunu girdikten sonra randevu için uygun tarih ve saat seçilir. Bu işlemlerin ardından randevu onaylanır.

Bunun yanı sıra Alo 199 Vatandaşlık Etkileşim Merkezi’ni arayarak telefonla ehliyet randevusu alabilirsiniz.

Ehliyet Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Ehliyet randevusu aldıysanız gitmeniz oldukça önemlidir. Eğer randevuya gitme şansınız bulunmuyorsa randevunuzu iptal etmeniz gerekir. Ehliyet randevusunu iptal edebilmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü adresinden Randevu Durumu bölümünü tıklayarak istenen bilgileri girmeniz gerekir. İstenen bilgileri girdikten sonra alt kısımda yer alan “İptal” butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.06.2021

İsveç Ehliyeti Nasıl Alınır

17.03.2022

Devirdaim Pompası Nedir? Ne İşe Yarar

21.10.2022

Abartı Egzoz Cezası Nedir

06.09.2021

E Segmenti Araç Nedir