Ehliyet Randevu Nasıl Alınır 2023? Ehliyet Almak İçin Randevu

ABONE OL
Ehliyet Randevu Nasıl Alınır 2023 - Ehliyet Almak İçin Randevu

Yeni ehliyet randevu ve yeni ehliyet için gerekli olan belgelerin neler olduğuna makalemizde yer verdik. İlk kez ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler aşağıdaki yolu takip ederek belgelerini hazırlayıp yenileme işlemlerini tamamlayabilir.

Ehliyetlerle ilgili yapılan düzenleme sonrasında artık süresiz ehliyet dönemi sona ermiş oldu. Her Türk vatandaşı hangi sınıf ehliyete sahip olursa olsun 5 yılda ya da 10 yılda bir ehliyetlerini yenilemeleri gerekir. Bunun yapılmasının en önemli nedeni ise olası bir sağlık sorunu ya da yaşın ilerlemesiyle araç kullanmanın mümkün olamamasıdır.

Ehliyet alma süreci bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir sürücü kursuna yazılmakla başlıyor, ancak yenileme işlemlerinde sürücü kursuyla herhangi bir ilginiz olmuyor. Bunun için telefonla ya da internet üzerinden kendi randevunuzu oluşturarak belgeleri hazırlayıp gitmeniz gerekir.

Peki, bu işlemleri nasıl yapmalısınız?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk olarak ehliyet randevu işlemini yapmanız gerekir. Bunun için telefonla randevu almak isterseniz ALO 199 numarasını aramanız gerekir. Aradığınız numaradan size en uygun gün ve saat verilecektir. Eğer telefonla konuşmak istemezseniz bu durumda internet üzerinden doğrudan randevu alabiliyorsunuz.

Ehliyet yenileme işlemleri Nüfus Müdürlüklerince yapılır. Randevu günü gittiğinizde ise yanınızda olması gereken belgeler şöyledir.

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler

  • Yeni kimlik kartı ya da pasaport
  • Eski sürücü belgeniz
  • Yeni çıkarılmış sürücü sağlık raporu
  • Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi

Yukarıdaki belgeler arasında sizi uğraştıracak olan sürücü olur raporu ve harç ödemeleridir. Sürücü olur belgesini yani sağlık raporunuzu sağlık ocaklarından, devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden alabiliyorsunuz. Sağlık ocakları raporu ücretsiz olarak veriyor, ancak diğer kurumlar sağlık raporu için ekstra para istemektedir.

Belgelerinizi tamamladıktan sonra randevu gününüze giderek işlemlerinizi başlatıyorsunuz. İşlem esnasında parmak izinizde alınarak sisteme kaydedilir.  Başvuru sonrasında size geçici ehliyet belgesi hazırlanır ve 1 haftalık süre içerisinde yeni ehliyet belgeniz evinize postalanır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.07.2022

Yıldırım Sürücü Kursları – Yıldırım Ehliyet Kursları

30.03.2020

E-sınav Uygulaması

21.10.2020

Debriyaj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

06.07.2021

Sınavsız SRC Belgesi Alınır mı