Ehliyet No Nedir – Ehliyet No Nerede Yazar

ABONE OL
Ehliyet No Nedir – Ehliyet No Nerede Yazar

Sürücü belgesi (Ehliyet), karayolunda araç kullanılabilmesi için zorlu olan bir uygulamadır, bu nedenle her sürücü adayı 18 yaşını tamamladıktan sonra ehliyet almak için başvuruda bulunabilir.

Ehliyet No Nedir?

Ehliyetinizle ilgili yapacağınız yasal işlemlerde gerekli olan bu numara, ehliyetin size ait olduğunun ispatı niteliğindedir. Her ehliyet üzerinde bu numara mutlaka bulunur.

Ehliyet No Nerede Yazar?

Ehliyet no, eski tip ehliyetlerde aşağıda belirtilmiş olan resimdeki alanda olduğu gibi belge no alanında yazar.

 Belge No

Yeni tip ehliyetlerde ehliyet no 5 numaralı olan bölümde kırmızı daire içerisindeki yazılı olduğu şekilde gösterilmiştir.

Ehliyet

Ehliyet no hatırlanmıyorsa ne yapılmalı?

Herhangi bir nedenden dolayı ehliyet no öğrenmeye ihtiyacınız oldu. Bu durumda yapacağınız tek yöntem var. Buda en yakınızdaki trafik polisine ya da Trafik Şubesine giderek bilgileri öğrenmek. İnternet üzerinde bu şekilde bir aratma yaptığınız zaman genelde sizi alakasız olan içeriklere yönlendirir. Hatta bazı sitelerde e-devlet üzerinden bu bilginin öğrenilebileceğine dair açıklamalar bulunmaktadır. Bu konuda şunu söyleyebiliriz ki e-devlet üzerinden böyle bir bilgiyi alamazsınız. Çünkü e-devlette ehliyetiniz ile ilgili yapacağınız işlemlerde sizden istenilen numaralardan birisi de ehliyet no’dur. Bu numarayı bilmediğiniz için giremezsiniz.

Yeni Tip Sürücü Belgesinin Özellikleri Nelerdir?

Yeni tip sürücü belgeleri lazer bir baskıya sahiptir, bu nedenle üzerindeki bilgilerin silinmesi kolay değildir. Eski tip belgelere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

İlk kez 2016 yılında kullanılmaya başlanan yeni tip ehliyetlerin, en geç 31.12.2022 tarihine kadar alınması gerekir. Eski tip ehliyetlerden diğer farkı sürücünün en az ilkokul düzeyinde diplomaya sahip olması gerektiğidir. Yeni tip ehliyetlerde geçerlilik süresi C1,C1E,C,CE,D1,D1E,D ve DE sınıfı sürücü belgeleri 5 yıl, M, A1,A2,A,B1,B,BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıldır. Süresi dolan belgeler geçersiz sayılır.

Sürücü Belgesi Teslim Aldığından Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni sürücü belgeniz elinize ulaştığında dikkat etmeniz gereken hususların başında bilgilerinizin doğruluğunun kontrol edilmesi gelir. Eğer bir hata tespit edilmişse belge iade edilmelidir. Her sürücü belgesini usulüne uygun kullanmak ve muhafaza etmekle yükümlüdür.

Ehliyet ve sürücü kurslarıyla ilgili detaylı bilgileri www.surucukurslari.com adresinden alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.06.2021

2022 Volkswagen Multivan İncelemesi

21.04.2021

Arabanıza İlkbahar Temizliğini Nasıl Yaparsınız

30.09.2021

Engelli Aracını Herkes Kullanabilir mi

02.03.2022

Araç Bakımı Kaç Kilometrede Yapılmalıdır