Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır, Ehliyet Kaç Günde Gelir

ABONE OL
Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır, Ehliyet Kaç Günde Gelir

Ehliyet alma süreci, sürücü adaylarının araştırdığı konular arasındadır. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları sürecin ne kadar sürede tamamlandığını ve ehliyetin kaç gün içerisinde geldiğini merak etmektedir. Kursa kayıt yaptırdıktan ve gerekli işlemleri tamamladıktan sonra ehliyet alma süreci değişiklik gösterebilir. Peki, ehliyet kaç ayda alınır, başvurduktan sonra kaç günde gelir? İşte, ehliyet alma sürecine dair merak edilen tüm detaylar.

Ehliyet Kaç Ayda Alınır?

Ehliyet alma sürecini başlatabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı sürücü kursuna başvuru yapmak gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra ilk aşamada teorik eğitim verilmektedir. Teorik eğitimin ardından 1 aylık uygulamalı direksiyon dersi verilir. Eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı sınav tarihi belirler ve belirlenen tarihte e-sınav yapılır. E-sınavda başarılı olan sürücü adayları direksiyon sınavına girebilir. 

Sınav sonuçlarının açıklanması ve evrakların hazırlanmasının ardından en fazla 3 ay içerisinde ehliyet alınabilir. Direksiyon veya yazılı sınavlarda başarısız olunması halinde süre daha da artabilir. Bu nedenle yazılı ve direksiyon eğitimlerine gereken önem verilmelidir. Yazılı ve direksiyon sınavlarında başarısız olunması halinde tekrar sınava girmeniz gerekecektir. Bu durum, ehliyet alma sürecinin sekteye uğramasına neden olacaktır.

Eskiden ehliyet sınavları yazılı olarak yapıldığı için ehliyet alma süreci daha uzundu. Ancak yeni sistemde ehliyet sınavı online olarak ve sık aralıklarla yapılmaktadır.

Ehliyet Kaç Günde Alınır?

Yazılı ve direksiyon sınavını kazanan adayların kurs aracılığıyla MEB tarafından sürücü sertifikası hazırlanır. Sürücü sertifikasının hazırlanma süreci yaklaşık olarak 3 ile 7 gün arasındadır. Gerekli belgelerin hazırlanması, ehliyet randevusunun alınması, harçların yatırılması ise ortalama 10 gün civarındadır.

Sürücü sertifikasını alan sürücü adayı, Nüfus Müdürlüklerinden randevu alır. Ehliyet harç ücreti öder ve ehliyet için gerekli belgeleri Nüfus Müdürlüğü’ne teslim eder. Nüfus Müdürlükleri 15 gün içerisinde ehliyeti çıkarmaktadır. Sürücü adayı yaklaşık 15 gün içerisinde ehliyetine kavuşabilir. Ehliyet adayın eline ulaşana kadar kurum tarafından geçici ehliyet belgesi verilmektedir.

Ehliyet alma süreci, gerekli evraklar ve diğer tüm detaylara erişmek için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2020

Kilometresi İle Oynanmış Araç Nasıl Anlaşılır

24.08.2020

Yokuş Aşağı Boşa Atılır mı

26.11.2020

Sürücü Kursu Ücretlerine Yüzde 12 Zam Geldi

10.03.2021

Hava Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar