Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır 2023

ABONE OL
Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır 2023

Ehliyet ne kadar sürede alınır? sorusu ehliyet almak için yazılan ya da yazılmak isteyen sürücü adaylarının merak ettikleri bir konudur. Ehliyet alma süresi yaklaşık 3 aydır. İlk aşamada ehliyet kursuna yazıldıktan sonra teorik eğitim alınır.

Ehliyet Almak Uzun Sürer mi?

Ehliyet almak eskiden uzun süren bir işti, ancak artık ehliyet alma döneminin 2016 yılından itibaren farklı olması hızlı ehliyet alma sürecini de beraberinde getirmiştir. Örneğin; eskiden teorik dersler bittikten sonra girdiğiniz yazılı sınavın sonuçlarını birkaç gün beklemek zorunda olurdunuz. Dolayısıyla bu geçen bir zaman anlamına geliyordu. Bugün ise ehliyet sınavları internet üzerinden yapıldığı için sonuçları günlerce beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Sınavın sonucu hemen sınav bitiminde açıklanıyor ve öğrenmiş oluyorsunuz.

Sınav sonucunuzu öğrendikten sonra hemen direksiyon sınavına girmek için başvurunuzu yapabiliyorsunuz ve bu da işlerin daha hızlı ilerlemesine imkân tanımış oluyor.

Araba Ehliyeti Ne Kadar Sürede Alınır?

Araba ehliyeti ne kadar sürede alınır? sorusunun girişini bahsettiğimize göre uzatmadan hemen belirtelim. Ortalama olarak 2 ayda ehliyetinizi elinize alabiliyorsunuz. Bu aslında birazda sizin elinizde olabiliyor. Mesela hangi şehirde yaşadığınızda yine önemli etkenlerden bir tanesidir. Örneğin; büyükşehirde yaşayan biriyseniz ehliyetinizin elinize geçme süresi biraz daha uzun olabiliyor, ancak küçük şehirlerde yaşayanlar için işlerin yoğun olması gibi bir durum söz konusu olmaz.

İkinci bir durum ise ehliyet sınavından kalmış olmanızdır. Yani ilk girdiğiniz sınavdan 70 puan ve üzerinde sonuç alamazsanız bu durumda sınavı geçememiş oluyor ve bir sonraki sınava tekrardan girmeniz gerekir. Dolayısıyla bu da işlerin biraz daha uzayacağı anlamına gelir.

Sonuç olarak ehliyet kaç ayda alınır? sorusuna 1,5-2 ay şeklinde yanıt verebiliriz.

Ehliyet Almak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Ehliyet almak için eskiden herhangi bir okul mezunu olmanız gerekmiyordu, ancak günümüzde ehliyet almak isteyen bir sürücünün en az ilkokul mezunu olması gerekir. Normal şartlarda herkesin ilkokul mezunu olmak zorunda olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda ise diplomanız yüzünden ehliyet alamamanız gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2020

Yağmurda Daha İyi Sürüş Yapmanız İçin 7 Önemli İpucu

21.11.2022

Direksiyon Sınav Tarihleri 2023: Direksiyon Sınavı Ne Zaman

12.12.2023

Ehliyet Sınav Soruları 2024

23.02.2021

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar? 2021