Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2022

ABONE OL
Ehliyet Nasıl Çıkarılır - 2022

Sürücü belgesi almak isteyenlerin merak ettiği bir süreç olan ehliyet nasıl çıkarılır? Sürücü adaylarının en çok merak ettiği hususların başında gelmiştir.

İlk kez ehliyet çıkarırken öncelikli olarak sizden istenilen belgeleri tamamlamanız gerekiyor. Ehliyet çıkarma için gerekli olan belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi

İlk kez ehliyet alacak olan kişilerin yukarıdaki belgelerle birlikte seçtikleri bir sürücü kursuna kaydını yaptırmaları yeterli olacaktır. Eğer çıkarmak istediği ehliyet yeni tip ise bu durumda yeni ehliyeti çıkarmak için farklı bir süreçten geçmesi gerekir. 

Yeni Tip Ehliyet Çıkarma 2022

Yeni tip ehliyet çıkarılırken öncelikli olarak ehliyet randevusunun alınması gerekiyor. Randevu işlemi esnasında nedeni belirtmekte önemlidir. Yenileme sırasında 15 TL harç ücreti istenecektir. Bu ücret anlaşmalı olan banka şubelerine yatırılması gerekir. 

Kayıp Yeni Tip Ehliyet Çıkarma Ne Kadar?2022

Yeni tip ehliyetiniz var ve kaybettiniz ise bu durumda tekrardan çıkarmanız için ödeyeceğiniz ücret farklıdır. 2021 yılında kayıp yeni tip ehliyetinizi tekrardan çıkarmak isterseniz ödeyeceğiniz ücret 270 TL’dir.  

Ehliyet Çıkarmak İçin Hangi Bankalara Ödeme Yapılır?

Ehliyetinizi çıkarmak için öncelikli olarak randevunuzu almanız ve sonrasında da ödemeniz gereken harç ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmanız gerekiyor. Eski ya da yeni tüm ehliyetlerde izlemeniz gereken süreç aynı olsa da ödeyeceğiniz ücret farklılık göstermektedir.

Ehliyetinizi yenilemek için ya da kayıp ehliyetinizi tekrardan çıkarmak için başvurmanız gereken yer Nüfus Müdürlükleridir. İnternet ya da telefon üzerinden sisteme erişerek oluşturacağınız randevu gün ve saati sonrasında size en yakın olan Nüfus Müdürlüğüne giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyet Çıkarmak İçin Ne Zaman Son?

2016 yılında yapılan değişiklik sonrasında ehliyetler yenilenmiş ve sürücü adaylarına 31.12.2022 tarihine kadar eski ehliyetlerini yenisiyle değiştirmek için süre verilmiştir. Bu süre içinde yenileme yapılmadığı takdirde ehliyetler hükümsüz olur.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.08.2021

Aday Sürücülük (Stajyer Ehliyet) Uygulaması Nedir

02.06.2021

Motor Uyarı Işığı Yanarsa Ne Yapmalısınız

24.12.2020

Ön Cam Kırıldığında Ne Yapmalı

14.04.2021

Emniyet Şeridi Ne Zaman Kullanılır