Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021

ABONE OL
Ehliyet Nasıl Çıkarılır - 2021

Ehliyet almak isteyen ya da ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin merak ettiği sorular arasında bulunan ehliyet nasıl çıkarılır? Yer almaktadır. Bu makalemizde de ehliyet çıkarmak için izlenmesi gereken yolları adım adım anlatalım istedik.

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Gerekli Olan Belgeler Neler?

Yeni ehliyet çıkarmak için aşağıda listelediğimiz belgelerin teslim edilmesi gerekir.

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi

Eski Ehliyeti Yenileme Ücreti 2021 Yılında Ne Kadar?

Eski bir ehliyetiniz var ve yeni tip ehliyet çıkarmak istediğinizde sizden istenilen ücret 15 TL’dir. Eğer eski ehliyetinizi kaybetmiş ya da çaldırmış olsanız da yine ödenecek olan tutar aynıdır.

Ancak yeni ehliyetinizi daha önce almışsınız fakat çaldırmış ya da kaybetmiş olduğunuz için yeniden çıkarmak istiyorsunuz bu durumda ödeyeceğiniz ücret 225+45 TL’dir.

Ehliyetler bilindiği üzere 2016 yılından sonra yenilenerek çipli hale getirildi. Dolayısıyla eski tip ehliyeti olanlara süre verilerek bu süre içerisinde ehliyetlerini yenilemeleri istendi. 

Ehliyet Çıkarmak İçin Hangi Bankalara Ödeme Yapılır?

Yeni ehliyet çıkarmak için ödemeniz gereken ücretleri bankalara yatırmanız gerekir. Bu bankalar ise maliye Bakanlığı ve Trafik Vakfınca anlaşma sağlanmış olan bankalardır. Bu bankaların hangisi olduğunu ise herhangi bir kurs yerinden öğrenebilirsiniz.

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Nereye Başvurmalıyım?

Var olan eski ehliyetinizin yerine yenisini çıkarmak istediğinizde yetkilendirilmiş olan kurumlar Nüfus Müdürlükleridir. Bunun için internet üzerinden online olarak bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden randevu alarak ehliyet çıkarma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Son Gün Ne Zaman? 

En son açıklanan kararla birlikte son tarih uzatılmış ve 31.12.2022 olarak belirlenmiştir. Bu sürenin sonuna kadar eski tip ehliyeti olan sürücülerin mutlaka ehliyetlerini yenisiyle değiştirmesi gerekir.

Yeni Ehliyet İçin Sağlık Raporu Şart mı? 

Ehliyetinizi yenilerken sizden istenilen belgeler arasında sağlık raporu da bulunmaktadır. Bunun için ehliyet başvurusunda bulunmadan önce mutlaka sağlık raporunuzu almış olmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.10.2021

Araç Şasi Numarası Nasıl Kontrol Edilir

17.05.2021

Haftasonları Sürücü Kursları Açık mı

10.01.2022

Bornova Sürücü Kursları - Bornova Ehliyet Kursları

24.03.2021

Motor Yağının Sızmasının Nedenleri