Ehliyet Müracaatı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Ehliyet Müracaatı Nasıl Yapılır

Bilindiği üzere 2016 yılından sonra artık ehliyetlerle ilgili işlemler Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Bunun için ehliyet müracaatında bulunmak istediğinizde işlemlerinizi Nüfus Müdürlüğünden yapmanız gerekir.

Ehliyet müracaatlarının tamamı randevulu olarak yapılıyor. Bunun için öncelikli olarak internet üzerinden resmi siteye giriş yapılması gerekiyor. Başvuru esnasında ilk sorulacak olan soru başvurunun türüdür. Burayı “Sürücü Belgesi” olarak seçmeniz gerekir.

Bu işlem sonrasında karşınıza adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve TC kimlik bilgilerinizin istendiği bir form çıkacak. Bu formda istenen bilgileri hatasız bir şekilde doldurup sorulan güvenlik sorusunu yanıtlayarak devam et sekmesine tıklayın.

Bu işlem sonrasında tekrar bir ekran açılacak ve buradan il ve ilçe seçmeniz istenecek. Sizin bulunduğunuz ya da size en uygun olan ilçeyi seçtiğinizde randevu tarihleri listelenecektir. Randevu alma işleminde isteğinize bağlı olarak ailenizi de ekleyebilirsiniz. Örneğin eşinizin ve çocuğunuzun ehliyet başvurusunu da aynı anda yapabilirsiniz.

Tüm bu işlemler sonrasında girmiş olduğunuz cep telefonu numarasına onay kodu gönderilecek. SMS’deki onay kodunu sisteme girdiğinizde artık işleminiz tamamlanmış demektir.

İşlemleriniz sonrasında ehliyet müracaatınızın sorgulamasını yaparak doğru olup olmadığını teyit edebilirsiniz.

Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde sizden aşağıdaki belgeler talep edilecek.

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler (İlk Müracaat)

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Sürücü sertifikası (Kurs tarafından verilmektedir.)
  • Sürücü sağlık raporu
  • Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) anlaşmalı bankalara yatırılması
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  • Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)
  • Adli Sicil Belgesi

İlk kez ehliyet alacak olan birisinin bilmesi gereken ilk şey sürücü kursuna yazılarak teorik ve uygulamalı sınavları geçmesidir. Tüm sınavlardan başarılı olmanız durumunda ehliyet sertifikası almaya hak kazanabilirsiniz. Sertifikanız ise bulunduğunuz sürücü kursundan verilecektir.

Sürücü kursu ve ehliyet konusunda daha fazla bilgi arıyorsanız, ihtiyacınız olan tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.07.2021

Honda’nın Garip Ama Etkileyici Başarı Hikâyesi

10.08.2022

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2022

23.09.2021

Kazadan Sonra Tutanak Tutulmazsa Ne Olur

31.05.2021

İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021