Ehliyet Masrafları Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Ehliyet Masrafları Ne Kadar - 2021

Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde yapılırken sınav tarihleri ve kurs ücretleri yine Bakanlık tarafından belirleniyor. Sürücü belgesi sahibi olabilmek için ehliyet kursuna gitmek zorunlu, fakat bu kursu tamamlayabilmek içinde belli bir miktar masrafı gözden çıkarmanız gerekiyor. Aşağıda sınavlar ve harçlarda dahil olmak üzere bir sürücü adayının kursa yazıldıktan sonra ne kadar masraf yapacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu kurslar arasında şehirlere ve kursun bulunduğu bölgeye göre birtakım farklılıklar olabilir. taban fiyatın üzerindeki rakamlar sürücü kursunun inisiyatifine bırakılmıştır. Bu nedenle herhangi bir sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce sitemizden bulunduğunuz il ve ilçeyi seçerek sürücü kurslarını sorgulayabilir hepsinden detaylı fiyat alabilirsiniz.

2021 Güncel Ehliyet Harç Fiyatları

Sürücü belgesi almak sınav öncesinde ve sınav sonrasındaki masrafları kapsar. Hepsini topladığınızda ise maliyet kabarıktır. Aşağıdaki rakamlar Ankara sürücü kurslarını kapsıyor olsa da genel olarak ülke genelinde ödeyeceğiniz miktar aşağı yukarı aynı olacaktır.

Ehliyet Alma Masrafı Ne Kadar? 2021

Ehliyet almak isteyen bir adayın alacağı ehliyet sınıfına göre yaşını doldurmuş olması gerekiyor. B sınıfı için konuşacak olursak 18 yaşını doldurmuş ve kendisinden istenilen belgeleri tamamlamış olan herkes başvuruda bulunabilir.  

2021 Ehliyet Harç Masrafları

İlk aşamada ehliyet kursuna ödeyeceğiniz ücret B sınıfı için 950 TL, D-E-G sınıfları için 1200 TL, A1 ve A2 sınıfları için 750 TL olacaktır.  Göreceğiniz kurs neticesinde sınava girmek istediğinizde B sınıfı için 220 TL, D-E-G sınıfları için 120 TL, A1 ve A2 sınıfları için 220 TL olacaktır. Bunların dışında ise komisyon dosya ücreti olarak B sınıfı için 100 TL, D-E-G sınıfları için 100 TL, A1 ve A2 sınıfları için 100 TL ödemeniz gerekiyor.

Sağlık raporu ve direksiyon sınav ücreti ise her sınıf için aynı. Sağlık raporuna 80 TL direksiyon sınavına 120 TL ödemeniz gerekli.

İkinci aşamada ise vergi dairesi harcı, sürücü belgesi kart bedeli için ödeme yapmanız gerekiyor.

Not: Sağlıkla ilgili ciddi bir probleminiz yoksa raporunuzu aile hekiminizden ücretsiz birşekilde alabiliyorsunuz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz rakamlar Ankara’yı kapsıyor olsa da her kurs yeri için aynı miktar söz konusu olmayacaktır. Örneğin bazı sürücü kursları kursiyerlerden dosya ücreti talep etmeyebiliyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022

02.12.2022

Bujilerin Ne Zaman Değiştirilmesi Gerekir

05.01.2024

Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular 2024

10.05.2022

Antalya Manavgat Sürücü Kursları - Manavgat Ehliyet Kursları