Ehliyet Kursları Ne Zaman Açılacak

ABONE OL

Ehliyet alabilmeniz için yasa kapsamı içerisinde belirlenen şartları taşımanız gerekir. Bu şartlar sayesinde sürücü kursuna giderek sınavları geçebilir ve ehliyetinize kavuşabilirsiniz. Ancak ülkemizde yaşanan Corona virüsü nedeni ile sürücü kursları hizmetlerine belirli bir süreye kadar ara vermek zorunda kaldı. Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Okulların tatil edilmesi ile birlikte sürücü kursları da faaliyetlerine ara verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşadığımız bu süreç hakkında değerlendirmelerde bulunarak normalleşme dönemi ile ilgili bilgileri sundu. Buna bağlı olarak alışveriş merkezleri hijyen kurallarına uygun olarak açılacak ve hizmetlerine devam edebilecek.

Ehliyet Kayıt Tarihleri

Ehliyet kayıt tarihleri ile ilgili herhangi bir kesin dönem bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılabileceği tarihi 1 Haziran olarak belirtmişti. Bu dönemde okulların açılacak olması sürücü kurslarının da açılabileceğini öngörüyor. Ehliyet kursları açıldıktan sonra başvurunuzu yaparak kayıt oluşturabilirsiniz. Bu kayıt aşamasında sizden istenen belgeleri ibraz etmeniz yeterli olacaktır. Ehliyet kayıt tarihlerinin açıklanmasından sonra fiyatların da düşebileceği öngörülüyor.

Ehliyet kurslarının açılması sonrası ise hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi gerekecektir. Her öğrencinin tek sıralarda oturması ve maske takılması gibi ayrıntılara mutlaka yerine getirilecek zorunluluklar arasında bulunacaktır.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman

Ehliyet sınavına giriş yapabilmeniz için önce belirli eğitim almanız gerekir. Eğitim sonrası en yakın döneme ait sınava giriş yapabilirsiniz. Sınavda sorulan sorulara doğru cevaplar vermeniz ehliyetinize ulaşmanıza imkan tanıyacaktır.

Ehliyet sınavını başarışı bir şekilde geçerseniz direksiyon sınavını da geçmeniz gerekecektir. Bundan da geçer not alırsanız yasal ehliyetinizi alabilirsiniz.

Ehliyet kurslarının ne zaman açılacağı ve sınav döneminin ne olacağına dair bir bilgi yetkililer tarafından paylaşılmamıştır. Ancak Haziran dönemi içerisinde okulların aktif olarak başlaması bu sürecin hızlanmasına ve normalleşme adımı olarak sürücü kurslarının açılacağını göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası bazı kurumları da açmayı düşünüyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren tüm kursların açılması yönünde çalışma var. Sürücü ve Ehliyet Kursları'nın da normalleşme sürecine göre 1 Haziran'da açılması bekleniyor.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.07.2022

Yıldırım Sürücü Kursları – Yıldırım Ehliyet Kursları

04.02.2021

Arabada Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

06.05.2021

Egzozda Kaçak Varsa Nasıl Anlaşılır

29.01.2021

Suda Kızaklama Nasıl Önlenir