Ehliyet Kaç Ayda Alınır 2023

ABONE OL

Ehliyet kaç ayda alınır 2023 yılında sürücü adaylarının merak ettiği sorular arasında yer alıyor. “Ehliyet almak ne kadar sürer?” sürücü adaylarının sıklıkla araştırdığı sorulardan biridir. Bu nedenle bu konuyu merak eden sürücü adaylarının okuması için ehliyet alma sürecini baştan sona araştırdık.

Ehliyet Almak Ne Kadar Sürer?

  • Sürücü kursu kaydı 1 gün içerisinde yapılır.
  • Sürücü kursunun teorik eğitimi 1 hafta sürer.
  • Ehliyet sınavı için bekleme süresi ise en fazla 1 ay sürer.
  • Direksiyon eğitimi ve direksiyon sınavı ise yaklaşık 1 ay sürer.
  • Sürücü sertifikasının hazırlanması yaklaşık 1 hafta sürer.
  • Gerekli belgelerin hazırlanması ve ehliyet için randevu alınarak başvuru yapılması süreci ise yaklaşık 1 hafta kadar zaman alır.
  • Ehliyetin bireyin adresine gönderilmesi ise yaklaşık 2 hafta sürer.

Ehliyet kaç ayda alınır sorusu sürücü adayları için merak konusu olan sorulardandır. Ehliyet alma işlemleri; sürücü kursuna kaydolunan günden ehliyetin bireye gönderileceği güne kadar yaklaşık 3 ay sürede tamamlanır. Bu süreler İstanbul gibi büyük ve kalabalık göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır. Nüfusu fazla olmayan bir ilde ehliyet alma sürecinden geçenlerin bekleme süreleri daha az olur. Bu kişiler ehliyetlerine 2 ay gibi bir sürede kavuşabilir.

Ehliyet Alma Süreci

Ehliyeti alabilmek için birtakım süreçlerden geçilmesi gerekir. Bu süreçler aşağıdaki gibidir.

Sürücü Kursu Kayıt ve Teorik Eğitim

Sürücü kursu kayıtları her ayın ilk on günü yapılır. Sürücü kursu kaydının oluşturulmasının ardından ehliyet kursu başlar. Ehliyet kursu için toplam 34 saat eğitim alınması gerekir. Bu eğitim bir hafta içerisinde tamamlanmış olur.

Direksiyon Eğitimi – Direksiyon Sınavı

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sürücü kursları kursiyerlere direksiyon dersi vermeye başlar. Her sınıf için zorunlu direksiyon eğitim saati farklıdır. Bunun yanı sıra B sınıfı ehliyet için 14 saat zorunlu direksiyon eğitimi verilir. Direksiyon eğitimini tamamlamış olan sürücü adaylarının ilçe trafik komisyonunun belirlediği tarihlerde direksiyon sınavına girmesi gerekir. Bu zaman zarfı sınav sonuçla rının açıklanmasının ardından yaklaşık 1 aydır.

Sürücü Sertifikasının Hazırlığı

Direksiyon sınavında başarılı olan sürücü adaylarının sürücü sertifikalarını ilçe milli eğitim müdürlükleri hazırlar. Bu süre, yoğunluğa bağlı olarak değişim gösterir. Yaklaşık 2 haftadır. Hazırlanan sürücü sertifikaları kayıtlı olunan ehliyet kursuna gönderilir.

Ehliyet İçin Başvuru ve Ehliyetin Adrese Teslimi

Sürücü sertifikalarının alınmasının ardından bireyin randevu alarak ehliyet sınav harçlarını yatırdığına dair dekont, ehliyet sağlık raporu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik ile birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekir. Randevu için yaklaşık 2 hafta sonrasına gün alınır. Nüfus müdürlüğünün randevusuz çalışması durumunda aynı gün gitmek mümkündür. Nüfustaki işlemler 1 saatte tamamlanır.

Ehliyet kursu fiyatları hakkında bilgi almak ve sürücü kursuna kaydolmak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.02.2022

Ehliyet Sınavı Çıkacak Sorular 2022

19.01.2021

Dizel Motor Kalkıştan Önce Isıtılmalı mıdır

12.02.2021

Araba Aküsü Donabilir mi

05.04.2022

Garanti Uzatma Nedir