Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır? 2022

ABONE OL
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır - 2022

Ehliyet sağlık raporu almak, ehliyeti yenilemek veya yeni ehliyet almak isteyenler için gerekli olan bir belgedir. Ehliyet alabilmek için sağlık raporu çıkarmak gerekir. Birçok sürücü adayının en çok araştırdığı konular arasında ehliyet sağlık raporu nasıl alınır, ehliyet sağlık raporu nereden alınır? yer alıyor. İşte, ehliyet için sağlık raporu ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler.

Ehliyet için Sağlık Raporu 2022

İlk kez ehliyet almak veya ehliyet yenilemek için sağlık raporu alınması gerekir. Sağlık raporu bir diğer bilinen adıyla sürücü olur raporu olmadan ehliyet sahibi olmak mümkün değildir. Sağlık raporu almak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şöyle tanımlanabilir;

  • Kişinin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Kişinin sürücü olmasını engelleyecek bir rahatsızlığı bulunmamalıdır.
  • Kan grubu kartı bulunuyorsa yanınızda olmalıdır.
  • 2 adet fotoğraf
  • Lens veya gözlük kullanılıyorsa yanınızda bulunmalıdır.
  • Protez kullanılıyorsa mutlaka hekime söylenmelidir.
  • Düzenli olarak kullanılan ilaç varsa veya kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa mutlaka hekime bildirilmelidir.

Ehliyet sağlık raporu örneği araştırıyorsanız internette rahatlıkla bulabilirsiniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekir. Randevu alarak veya sağlık kuruluşuna doğrudan başvurarak sağlık raporu alabilirsiniz. Sağlık raporu alınan kuruluşlar şöyle sıralanır;

  • Sağlık Ocakları – Aile Sağlığı Merkezleri (Aile Hekimleri)
  • Devlet Hastaneleri ile Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
  • Özel Hastaneler, Klinikler ve Tıp merkezleri,
  • Özel Poliklinik ve Muayenehaneler

Yukarıda yer alan özel veya devlet kurumlarından ehliyet sağlık raporu rahatlıkla alınabilmektedir.

Sağlık Raporu Almak Zorunlu mu?

İlk kez ehliyet alacaklar veya ehliyetini değiştirmek isteyenlerin sağlık raporu alması zorunludur. Sağlık raporu olmadan ehliyet başvurusu yapılamamaktadır. Sağlık raporu, ehliyet yenileme, ehliyet sınıfı büyütme, kayıp ya da kırık ehliyet veya ilk defa sürücü belgesi almak için sağlık raporu almak gerekir.

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Aile hekiminden sağlık raporu alma işleminde, hekim, sürücü adayının araç kullanmasında bir sakınca olmadığını düşünmesi durumunda sürücü olur raporu verir. Aksi bir durumda kişinin rahatsızlığına bağlı olarak hastaneye yönlendirme yapılır.

Uzman doktorun gerekli muayeneyi yapmasının ardından aile hekimi ve uzman hekimin imzası ile beraber sürücü olur raporu hazırlanır. Fakat uzman hekim onay vermezse, sürücü tedavi için yönlendirilebilir. Bu durumda, sürücü adayı tedavinin ardından tekrar değerlendirilir ve olumsuz bir durum olmadığı takdirde sürücü olur raporu verilir.

E-devletten Sağlık Raporu Alınıyor mu?

E-devlet üzerinden sağlık raporu alınması söz konusudur. Sürücü raporu alabilmek için e-devlet sistemini tercih edebilirsiniz. Kimlik ve kişisel bilgilerinizi girebileceğiniz Kişisel Sağlık Bilgi Formu ile sağlık kuruluşuna giderek sağlık raporunuzu alabilirsiniz.

E-Devlet Ehliyet İçin Sağlık Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sağlık kuruluşlarından, sağlık raporu alabilmek için başvuru yapmadan önce mutlaka e-devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formu doldurulması gerekir. Bu form doldurulmadığı takdirde sağlık raporu alınması mümkün değildir. Ehliyet için sağlık raporu alabilmek amacıyla ilk olarak e-devlet üzerinden “Sağlık Sürücü Raporu Beyan Başvurusu” sayfasında “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” doldurulmalıdır.

Formu doldurduktan sonra sağlık kuruluşundan randevu alınır. Sağlık kuruluşuna giderken kimliğiniz ve 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınızın olması gerekir. Ayrıca, gözlük ve lens kullanımı söz konusuysa, mutlaka yanınızda olması gerekir. 

Sürücü kursları ve ehliyet ile ilgili aradığınız tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2022

Elektrikli Otomobili Şarj Etmek Kaç Saat Sürer

20.12.2022

Plakanın Okunmasını Engelleyecek Değişikliklerin Cezası 2023

05.01.2021

Otomobilin Yol Tutuşunu Etkileyen 6 Faktör

06.01.2021

Araç Muayenesinde Ağır Kusurlar