Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

ABONE OL
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır - 2022

2016 yılında ehliyet alma süreciyle bazı şeyler değişti, fakat sağlık raporu değişmeyen şartlar arasındaki yerini korudu. Bu makalede 2022 yılında ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının sağlık raporunu nasıl alabileceği hususunda bilgilendirme yer almaktadır.

Ehliyetiniz ister eski ister yeni olsun mutlaka sağlık raporu alınmak zorundadır. Eski tip ehliyetlerin yeni tip ehliyete dönüştürülmesi sırasında istenilen sağlık raporunun nedeni ehliyet aldıktan sonra kişinin sağlığında herhangi bir bozulmanın olup olmadığının tespit edilmesini sağlamak. Bu da yeni tip ehliyetlerin artık ömür boyu kullanılabilir olmadığını göstermiştir.

Ehliyet almak için sağlık raporu almak istediğinizde karşınıza farklı alternatifler çıkacaktır. Bu alternatifler şu şekilde sıralanabilir.

  • C. Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet hastaneleri, Eğitim ve Araştırma hastaneleri,
  • Üniversitelere bağlı Eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp fakülteleri ve ilgili fakülteler,
  • Sağlık ocakları diğer bir adı ile ” Aile Sağlığı Merkezleri ”
  • Özel hastaneler, özel klinikler ve özel tıp merkezleri.
  • Özel poliklinik ve uzman hekimler

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Ücreti 2021

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sağlık kuruluşlarından herhangi birine giderek rapor işleminizi başlatabilirsiniz. Sağlık raporu ücreti tercih edeceğiniz sağlık kuruluşuna göre değişiklik gösterir. Bunun için başvurmadan önce hangi kurumun ne kadar ücret alacağını bilmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Aile Sağlığı Merkezlerinin sağlık raporunu ücretsiz olarak verdiklerinin altını çizelim. Üstelik sürecin daha kısa sürüyor olması da buranın tercih edilmesinin en önemli gerekçesidir.

Aşağıda hangi sağlık kuruluşunun ne kadar alacağı belirtilmiştir.

  • C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinden alacağınız ehliyet rapor ücreti 50 TL
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp fakülteleri veya üniversiteye bağlı hastanelerde alacağınız ehliyet raporu 75 TL.
  • Özel hastanelerde ortalama ehliyet rapor ücreti 50 ile 200 TL arasında değişiklik gösterir.

Ehliyet raporu tek hekim raporu olarak geçer ve bu raporu alabilmeniz için kurula girmeniz gerekmez. Eğer sağlık kuruluna sevk edilirseniz bu ileri tetkik gerektiren bir durum olacağından dolayı işlemler uzayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.08.2023

Fren Balatası Değişimi Nasıl Yapılır

08.05.2024

Kör Nokta Uyarı Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar

20.05.2021

B1 Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

30.03.2020

Trafikte Görevli Kuruluşlar