Ehliyet İçin Raporu Nereden Alabilirim? 2023

ABONE OL
Ehliyet İçin Raporu Nereden Alabilirim - 2023

Ehliyet için sağlık raporu olmazsa olmaz belgeler arasında bulunur. Bu raporun alınmasının nedeni, araç kullanacak olan kişinin bu yeteneğe sahip olup olmadığını belirlemektir. 2016 yılından sonra yapılan düzenleme ile artık hayat boyu ehliyet olayı ortadan kaldırılmış olduğundan kişiler yaşamları içerisinde bir sorunla karşılaşmaları halinde tekrardan araç kullanıp kullanamayacaklarına karar verilmesini sağlamaktır.

Ehliyet sağlık raporu almak, ilk kez ya da ehliyetini yenilemek isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Çünkü bu belge olmadan ehliyet almak ya da yenilemek söz konusu değildir. 

Ehliyet Alabilmek İçin Sağlık Raporu Almak 2023 

Ehliyet almak için sağlık raporu almak istediğinizde karşınıza farklı seçenekler çıkacaktır. Bunlar arasında sağlık ocakları, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel poliklinikler gibi sağlık kuruluşları vardır. Sağlık ocakları hem zahmetsiz hem de ücretsiz olduğundan sürücü adayları genellikle tercihlerini bu yönde kullanırlar Ancak devlet hastanesi ve üniversite hastanelerinden almak zorunda olanlar ehliyet için sağlık raporu hangi bölümden alınır? sorusunu da merak etmektedir.

Ehliyet almak için en önemli şart kişinin sağlıklı olmasıdır. Yani sürücü olabilmesine mani olacak herhangi bir rahatsızlığının bulunmaması çok önemli. Aşağıda ehliyet çıkarmak isteyenlerin sağlık raporu için başvuru esnasında yanında olması gereken belgeler sıralanmıştır.

  • Kan grubunuzu gösteren belge, (Eğer kan gurubunuzu biliyorsanız sorun olmayacaktır)
  • İki tane biometrik fotoğraf,
  • Lens ya da gözlük kullanıyorsanız yanınızda olması,
  • Bazı sürücü adayları sonradan ayaklarını kaybedebiliyor. Eğer protez kullanılıyorsa yanınızda olması,
  • Düzenli olarak ilaç kullanılıyorsa ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa belirtilmesi.

İnternette ehliyet sağlık raporu örnekleri bulunmaktadır. Bu örneklere göz atarak bilgi alabilirsiniz.

Sağlık Raporu Başvurusu Nereye Yapılır? 2023

Sağlık raporunu almak istediğinizde yukarıda belirttiğimiz sağlık kuruluşlarının herhangi birine başvurmanız yeterli olacaktır. Eğer başvurunuz sağlık ocağına olmuşsa ve sağlık ocağı doktoru gözlerinizle ya da herhangi bir uzvunuzla ilgili sorun tespit etmişse sizi hastaneye sevk edebilir. Bunun nedeni sorunun uzman gözüyle değerlendirilerek tespit edilmesidir. Uzman doktorun vereceği karar sizin ehliyet sürecinizi de belirleyecektir.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu E-Devletten Alınır Mı?

Ehliyet için sağlık raporu e-devletten alınır mı? diye merak ediyorsanız hemen belirtelim doktora gitmeden önce e-devlet üzerinden bir form almanız gerekiyor. Bu formun çıktısını alıp doldurduktan sonra doktora götürebilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.06.2021

İsveç Ehliyeti Nasıl Alınır

05.08.2022

Akü Neden Biter, Akü Bitince Araç Çalışır mı

16.02.2021

Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı

07.12.2020

2021 Engelli Yerine Park Etmenin Cezası Nedir