Ehliyet İçin Kan Grubu Kartı Nereden Alınır? 2022

ABONE OL
Ehliyet İçin Kan Grubu Kartı Nereden Alınır - 2022

Ehliyet yenileme ya da ilk kez alınırken kan grubu kartının olması istenir. Nedeni ise olası bir kaza sırasında sürücüde meydana gelebilecek bir yaralanma esnasında kan grubu bilgilerinin bilinmesini sağlamaktır. Kan grubu kartı alınması kolay bir işlem olsa da bu karta sahip olmanın kazancı oldukça yüksektir.

Peki, ehliyet için başvurduğunuzda sizden istenilen bu kan grubu kartını nereden ve nasıl alabilirsiniz?

Kan Grubu Kartı Nedir?

Kan grubunun tespit edilmesini sağlamak amacıyla kişinin kendi kanından alınan örnekle yapılan test sonucunda hangi kan grubuna ait olduğunun tespit edilmesi ve bunun da resmi olarak belgelenmesini sağlayan karta verilen isimdir.

Kan Grubu Kartı Nereden Nasıl Alınır?

Kan grubu kartı sağlık kuruluşlarından alınabilir. Bunun için Aile Sağlık Merkezleri yani aile hekimleri, özel sağlık merkezleri, Kızılay, özel poliklinikler, Devlet hastanelerinden herhangi birine gitmeniz yeterli olacaktır. Gittiğinizde kan grubu kartı almak istediğinizi mutlaka söylemeniz gerekiyor. Kan grubu için test verip testin sonucunu aldıktan birkaç dakika sonra hemen size onaylı bir belge verilecektir. Bu belgeyi sürücü kursuna teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Sağlık Ocağından Kan Grubu Kartı Nasıl Alınır?

Sağlık ocaklarından kan grubu kartı alınabilir. Bu yöntem hastaneden almaktan biraz daha zahmetsizdir. Bunun için kaydınızın olduğu sağlık ocağına giderek aile doktorunuza durumunuzu anlatmanız gerekir. Sağlık ocaklarında hafta içi her gün sabah saat 08.00 – 10.00 arasında kan alımı yapılmaktadır. Bu saati geçirmemek şartıyla sağlık ocağına gittiğinizde kanınızı verirsiniz ve sonucu ertesi gün öğrenilebilir. Sonuç için yine sağlık ocağına giderek doktorunuzla görüşmeniz gerekecek.

Eğer daha önce kan grubunuzu öğrenmiş fakat elinizde belge olmadığı için emin değilseniz bu durumda e-nabız üzerinden de kan grubunuzu öğrenmeniz mümkündür.

E-nabız sistemi Sağlık Bakanlığına bağlı bir sistemdir ve içerisinde sizin sağlığınızla ilgili tüm bilgiler yer almaktadır.

Son olarak şunu belirtelim ehliyet yenilerken kan grubu kartınızı vermeniz zorunlu değildir. İsteğe bağlı olarak alabilir ya da almayabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.04.2021

Emniyet Şeridi Ne Zaman Kullanılır

02.09.2021

Vinç Nedir? Vinç Çeşitleri Nelerdir

10.08.2021

Tır Şoförü Ne Kadar Kazanır? 2022

30.03.2020

E-sınav Uygulaması