Ehliyet Harcı Nasıl Yatırılır? E- Sınav Harcı Yatırma

ABONE OL
Ehliyet Harcı Nasıl Yatırılır - E- Sınav Harcı Yatırma

Ehliyet sınav harcı yatırma işlemi, sürücü belgesi almak isteyen sürücü adayların merak ettiği bir konudur. Merak edilmesinin nedeni ise sınav harçlarında her yıl değişiklikler yapılmasıdır. E-sınav harcı yatırma işleminin yapılmaması ehliyet sürecinin de ilerlememesine neden olacaktır. Bunun için her sürücünün sınav öncesinde bu parayı ödemesi gerekir.

Ehliyet Sınav Harcı Ne Zaman Yatırılmalı?

Ehliyet sınavı harcı sürücü adayının e-sınava girmeden önce yatırması gereken miktardır. Her yıl belli oranda zamlanan bu ücret sınava giriş açısından önemlidir. Her sürücüden aynı miktar alınır.

Ehliyet Harcı Nereye Yatar?

Ehliyet harç ücretleri anlaşmalı olan bankalara yapıldığı gibi aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesine, vergi dairesine, bankaların ATM’lerine ya da internet bankacılığı sistemine yatırılabilir. Bu ödemenin yapılması sonrasında ise ödeme yapıldığına dair mutlaka dekont alınması gerekir. Dekont ehliyet randevu gününde mutlaka yanınızda olmalıdır. Çünkü ehliyet çıkarma işlemi esnasında bu dekont sizden talep edilecektir.

Ehliyet Çıkarılırken Ödemeniz Gereken Ücretler

Ehliyet çıkarırken sürücü adaylarını en çok zorlayan konular arasında şüphesiz ödenen ve ödenmesi gereken ücretler gelir. Bu ücretlere baktığımızda ilk kez ehliyet alacak olan kişilerin ödemesi gereken ücret arasında sınav giriş ücreti gelir. 2022 yılı için bu ücret 120 TL olarak belirlenmiştir. Sınavı geçen sürücü adayı direksiyon sınavı için 160 TL ödeme yapması gerekir. Ödenecek rakamlar küçük gibi görünüyor olsa da kurs ücreti, sınav ücretleri ve ehliyet harcı derken totalde ciddi rakamlara ulaşır.

Ehliyet yenilemek için de sürücülerden ekstra para talep edilir. İlk kez yenileme yapacak olan kişi 15 TL ödeme yaparken ikinci kez ehliyet yenileyecek olan kişinin 340 TL ödeme yapması gerekir.

Ehliyet İçin Ödenecek Ücretler

A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin:

  • Harç Ücreti: 370 TL
  • Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL
  • Vakıf Payı: 60 TL

Toplam: 710,40 TL

B Sınıfı İçin:

  • Harç Ücreti: 1.116,9 TL
  • Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL
  • Vakıf Payı: 60 TL

Toplam: 1.456, TL

B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin:

  • Harç Ücreti: 1.863,70 TL
  • Değerli Kağıt Bedeli: 280 TL
  • Vakıf Payı: 60 TL

Toplam: 2 bin 203,70 TL

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.04.2021

Elektrikli Araba Almalı mıyım

24.02.2021

Trafik Psikolojisi Nedir

19.02.2021

Park Sensörü Nedir, Park Sensörü Montajı Nasıl Yapılır

08.07.2021

2022 Infiniti Qx60 İncelemesi