Ehliyet GBT Sorgulama Nedir

ABONE OL
Ehliyet GBT Sorgulama Nedir

GBT, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bir sistemdir. Anayasa çerçevesinde işleyen bu sistem yasal olarak bilgileri toplar. GBT sistemine mahkeme kararı olmadan hiçbir ekleme ve çıkarma yapılamaz. Güvenli olan bu sistem aynı zamanda toplumun güvende kalması içinde çok önemlidir. 

GBT Kontrolünde Hangi Bilgiler Çıkar?

Olası bir polis çevirmesinde yapılan GBT taramasıyla ilgili en çok merak edilen husus hangi bilgilerin çıktığıdır. Yapılan GBT taramasında adli makamlar tarafından sizin hakkınızda verilmiş olan her karar görülür. Buna askerliğinizde işlemiş olduğunuz cezalarda dahildir.

Ehliyet GBT’si Nedir?

Günümüzde birçok iş başvurusunda ehliyet soruluyor. Bazı işletmeler yalnızca ehliyeti görmeyi yeterli bulurken bazıları ise ehliyet hakkında bilgilerin bulunduğu onaylı bir döküm istiyor.

Ehliyet GBT belgesi trafik şubelerinden alınan bir çıktıdır. Bu belgeyi aldığınızda üzerinde ehliyetinizi aldığınız günden bu zamana kadar tüm cezalar gösterilir. Bundan sonra alacağınız her ceza sisteme eklenmiş olacağından dolayı ehliyetinizle ilgili yaptığınız her hata bu belge üzerinde yer almaya devam eder.

Ehliyet GBT’sini Kim İster?

Ehliyet GBT’sini genellikle şoför alımı yapan firmalar, belediyelerden yol belgesi alınmak istendiğinde, ticari taksicilerin alması gereken rusum belgesi gerektiğinde istenir. Psiko-teknik kurslarında da istenilen bu belge trafik kuruluşlarından alınabilir.

Ehliyet GBT'si Nereden Alınır?

Ehliyet GBT’si her trafik kuruluşundan rahatça alınabilir. Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüklerine ehliyetiniz ve kimliğiniz yanınızda gittiğinizde belge size verilecektir. Ancak bu belgeyi talep eden kişiden başkası alamaz. Yani bir başkasının yerine ehliyet GBT’si alamazsınız.

Barkodlu Ehliyet GBT Nasıl Alınır?

Kurumlar ehliyet GBT’sini isterken bazen yalnızca çıktı olarak kabul etmek istemiyorlar. Bu belgenin daha resmiyet kazanması için e-devlet üzerinden alınacak olan barkodlu ehliyet GBT’si olması isteniyor. Bunun için barkodlu olarak alınmak istendiğinde e-devlet üzerinden Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Doğrulama hizmetini kullanarak barkodlu ehliyet GBT’si alınabilir.

Ehliyet GBT’si normal GBT’den farklı olsa da tamamen amacına yönelik olarak hazırlanmış olan resmi bir belgedir. Bu belge üzerinde yazılı olan tüm cezalar karara bağlanmış ve onaylanmış demektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.02.2021

LED İle Xenon Far Arasındaki Farklar Nelerdir

07.06.2022

Özel Servis Garantiyi Bozar mı

23.03.2020

Temsa Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

19.11.2021

Esnaf İçin En İyi Araç Tipi Hangisi