Ehliyet Direksiyon Sınavı Ne Zaman 2021

ABONE OL
Ehliyet Direksiyon Sınavı Ne Zaman 2021

Karantina süreci içerisinde sürücü adaylarının merak ettikleri pek çok konu vardır. Teorik eğitimlerini tamamlayıp e-sınava girmiş ve bu sınavı kazanmış olan adayların merak ettiği hususlardan birisi de direksiyon sınavlarının ne zaman yapılacağı ya da yapılıp yapılmayacağı konusunda olmuştur. Bilindiği üzere direksiyon sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve illere göre en yakın tarihler belirlenerek adayların başvuruları değerlendirilmeye alınır.

Mayıs ayı içerisinde sürücü adaylarının direksiyon sınav tarihleri şu şekilde belirlenmiştir.

8 Mayıs 2021      9 Mayıs 2021

15 Mayıs 2021   16 Mayıs 2021

22 Mayıs 2021   23 Mayıs 2021

29 Mayıs 2021   30 Mayıs 2021

Yukarıdaki tarihlerde direksiyon sınavına girecek olan sürücü adayların sınav yerinde 30 dakika öncesinden hazır olması gerekir.

Türkiye tam kapanma sürecinden çıkmış ancak korona süreci halen geçmemiş olduğundan sonraki süreçte neler olabileceği de net olarak bilinmemektedir. Bu da sınav tarihlerinde beklenmedik değişiklikler olabileceğini gösterir. Şu an haftasonlarında sokağa çıkma yasağının olması sürücü adaylarının yasakta direksiyon sınavına katılıp katılamayacaklarını da merak etmelerini sağladı.

Yasakta Direksiyon Sınavına Girebilir miyim?

Sokağa çıkma yasağı olsa da bazı durumlarda birtakım izinlerin olduğunu biliyoruz.  Direksiyon sınavları da bu şekilde izinle girilebilecek sınavlar arasında yer alır. Pandemi öncesinde her bir komisyonda 8 sürücü adayı bulunuyordu, ancak şu anda her komisyonda 12 sürücü adayı bulunuyor.

Direksiyon Sınav Süreci Nasıldır?

Direksiyon sınavına girebilmek için e-sınavdan başarılı puan alınması gerekiyor. Başarılı puan alan sürücü direksiyon sınavı için başvuruda bulunur ve en yakın zamana sınav tarihi belirlenir.

Direksiyon sınav tarih ve saati kurs yeriniz tarafından size bildirilir ve bununla birlikte size sınav giriş belgesi verilir. Bu belgeyi aldıktan sonra sınav gün ve saatinde hazır olmanız gerekecektir.

Ortalama Ne Kadar Süre Sonra Direksiyon Sınavına Girebilirim?

Direksiyon sınavı için başvuruda bulunmanız halinde ortalama olarak 2–3 hafta sonra direksiyon sınavına girmeniz gerekir. Ancak belirttiğimiz gibi pandemi döneminde bu sürede birtakım değişiklikler olabilmektedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınav Soruları

07.10.2021

Direksiyon Sınavına Girmezsem Hakkım Yanar Mı

28.04.2022

Sürücü Kursu Seçiminde Hangi Kriterler Etkili

14.06.2021

Sandık Motor Nedir