Ehliyet Almak Ne Kadar Zaman Alır

ABONE OL
Ehliyet Almak Ne Kadar Zaman Alır

Ehliyet almak için geçen süre, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Aşağıda bu süreye etki eden durumların neler olduğunu anlattık.

Sürücü belgesi için gereken yaş sınırı dünyanın bazı ülkelerinde farklılık gösteriyor. Genel olarak bizim ülkemizde 18 olarak biliniyor olsa da alacağınız sınıfa göre yaş sınırı 16’ya kadar inmektedir.

Sürücü eğitimi almak zorunda olanlar için, eğitim süresi kursun içeriğine ve yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. Sürücü kursuna yazıldıktan sonra bu süre genel olarak 2,5-3 ayı bulmaktadır.

Sürücü adayları, yazılı ve teorik sınavları başarıyla tamamlamalıdır. Sınav tarihlerine ve sınav sonuçlarının açıklanmasına bağlı olarak süre değişebilir.

Sürücü adaylarının gerekli belgeleri (kimlik, sağlık raporu vb.) tamamlamaları ve başvurularını yapmaları gerekebilir. Belgelerin hazırlanması ve başvurunun işlenmesi zaman alabilir.

Sürücü belgesi almak için harcanan süre, bu faktörlerin bir kombinasyonuna bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir. Bu nedenle sürücü belgesi almak istediğiniz kursa başvurarak, süreç ve gereksinimler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.  .

Ehliyet Üst Yaş Sınırı Var mı?

Ehliyetle ilgili hep en çok merak edilen sorular arasında alt yaş sınırının ne olduğu vardır. Oysa ki bazı sürücüler ehliyette üst yaş sınırı var mı? Sorusunun yanıtını da merak ediyor. Biz sorunun yanıtını öğrenmek isteyenlere şu şekilde açıklayalım.

Ülkemizde yasal olarak düzenlenmiş herhangi bir üst yaş sınırı yok. Yani örneğin B sınıfı ehliyeti olan bir sürücü her 10 yılda bir ehliyetini yenilemesi gerekiyor. 2016 yılında hayata geçmiş olan bu uygulamanın amacı aslında belli bir yaştan sonra sürücü olabilir ihtimalini ortadan kaldırmak. Ancak bir kişi 65 yaşında da olsa eğer ki alacağı sağlık raporunda herhangi bir sağlık probleminin olmadığını kanıtlayabiliyorsa ehliyetini yenilemeye hak kazanmış olacaktır. 65 yaşını geçmiş olan sürücülerin ehliyetlerini her 5 yılda bir yenilemesi ise önemlidir. Yaş ilerledikçe insandaki reflekslerin azalması, anlık düşünme kabiliyetinin zayıflaması, duyma ve görme ile ilgili problemlerin yaşanması ister istemez günlük yaşamlarını etkilemeye başlayacaktır. Doğal olarak araç kullanmak başlı başına bir risktir ve bu risk faktörlerinin sürekli artıyor olması da dikkatli bir sürücü olmayı zorlaştıracaktır.

Ehliyet Alma Yaşı Hesaplama

Ehliyet alma yaşı hesaplama konusunda sürekli bir kafa karışıklığı olduğunu biliyoruz. Özellikle ehliyet alma yaşının geldiğini düşünen genç kitle bu noktada çok meraklı. Biz bu sorunun yanıtını basit bir hesaplamayla anlatacak olursak şu şekilde belirtebiliriz:

  • 2023 yılı için 1999 yılı doğumlu gün ve ayı dolduranlar
  • 2024 yılı için 2000 yılı doğumlu gün ve ayı dolduranlar
  • 2025 yılı için 2001 yılı doğumlu gün ve ayı dolduranlar
  • 2026 yılı için 2002 yılı doğumlu gün ve ayı dolduranlar

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2022

Foça Sürücü Kursları - Foça Ehliyet Kursları

18.10.2021

Tek Yönlü Yol Nedir?

30.06.2021

2022 Ehliyet Fiyatları

09.06.2021

Ehliyet Kaybolunca Ne Yapılır? 2022