Ehliyet Almak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular

ABONE OL
Ehliyet Almak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular

Ehliyet almak isteyen her sürücü adayının kafasında onlarca soru ve soru işareti vardır. Aşağıda en çok merak edilen soruların yanıtları yer almaktadır.

Toplam kaç saat ehliyet dersi alıyoruz?

Sürücü adayları e-sınav ve direksiyon sınavına girmeden önce bazı derslerden eğitimlerini almaları gerekir. Bu dersler ve saatleri ise şöyledir.

  1. Trafik 16 saat,
  2. Motor 6 saat,
  3. İlkyardım 8 saat,
  4. Trafik Adabı 4 saat

Her sürücü adayı eğitimi boyunca toplam 34 saat ders görür.

Kaç kere e-sınava girme hakkımız var?

Her sürücü adayına kursa başladığında 4 kez e-sınav 4 kez de direksiyon sınavı hakkı verilir.  Aday bir sınavda başarısız olursa bir sonraki sınav için randevu alarak tekrardan girer. Dördüncü sınavda başarısız olanların dosyası yanmış olur.

E-sınavda kaç tane soru soruluyor?

E-sınavda yukarıda bahsettiğimiz derslerden sorumlu olursunuz. Toplam 34 saatlik eğitiminizi tamamladıktan sonra girdiğiniz e-sınav’da 23 soru Trafik ve Çevre Bilgisinde, 9 soru Motor ve Araç Tekniğinden, 12 soru İlk Yardım Bilgisinden ve 6 soru Trafik Adabından sorulur. Bu derslerin toplamında ise sürücü adaylarına 50 soru sorulmuş olur.

Ehliyet sınavından kaç doğru yaparsam geçerim

Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavda toplam 50 soru sorulur ve bu sorulardan 35 tanesini doğru olarak yapmanız gerekir. 35 sorunun puan karşılığı 70’tir ve sınavda yanlışların doğruları götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun için bilmediğiniz soruları boş bırakmak yerine şansınızı denemeniz daha mantıklıdır.

Ehliyet sınavında ne kadar süre veriliyor?

Ehliyet sınavına giren tüm adaylara 60 dakika yani bir saatlik süre verilir. Toplam soru sayısının 50 olduğunu düşünürsek her adayın bir soru için bir dakikadan biraz daha fazla süresi vardır.

Ehliyet sınavlarını geçtikten sonra ne yapılıyor?

E-sınav ve direksiyon sınavını geçen sürücü adayları sertifikalarını sürücü kursundan alabilirler. Sertifika alındıktan sonra ise Nüfus Müdürlüğüne girilerek ehliyetin çıkarılması sağlanabilir.

Ehliyetim var, başka ehliyet alsam sınava girer miyim?

Ehliyeti olan herkes bu ehliyetlerini yükseltmek istediğinde e-sınavdan muaf tutulur. Sadece direksiyon sınavına girmesi yeterlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.09.2020

Birine Araç Kullanma Nasıl Öğretilir

10.05.2021

Ehliyet Direksiyon Sınav Sonuçları

27.07.2021

Arızalı Yakıt Pompası Rölesi Belirtileri

05.01.2023

Araç Muayene Ücretleri 2023