Ehliyet Almak İçin Ne Yapmak Gerekir? 2022

ABONE OL
Ehliyet Almak İçin Ne Yapmak Gerekir - 2022

Ehliyetinizi ilk kez alacak ya da yenileme işlemi yapacaksanız öncelikli olarak gerekli şartları yerine getirmiş olmanız gerekir. İlk şart ise artık ehliyetlerin Nüfus Müdürlüklerinden veriliyor olduğu için randevu talebinizi oluşturmaktır. Çünkü işlemler randevu alınmadan gerçekleştirilmiyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz ince detayın ardından ilk kez ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının bilmesi gereken şey ehliyet için şart şartının olduğudur. Yaş her ehliyet sınıfında farklıdır. Buna göre ehliyet alımındaki yaş sınırlaması şu şekildedir.

  • M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenlerin en az 16 yaşında olması gerekir.
  • A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 18 yaşında olması gerekir.
  • A sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 20 yaşında olması gerekir.
  • C, CE, D1 ve D1E sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 21 yaşında olması gerekir
  • D, DE sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 24 yaşını tamamlamış olması gerekir.

Sürücü belgesi alabilmek için öğrenim durumunun ise en az ilkokul olması gerekmektedir.  Yani herhangi bir şekilde okul diploması olmayanlara ehliyet verilmez.

Eğer bir aday ilk kez ehliyet alacaksa bu durumda yapması gereken ilk işlem bir sürücü kursuna kayıt işlemini gerçekleştirmektir. Sürücü kursu seçimi ise ehliyet alma sürecinde çok önemlidir. Sürücü kursunun verdiği eğitim, sürücü kursunda kullanılan araçlar ve direksiyon eğitimi gibi faktörler tek seferde ehliyet alabilmek için dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Surucukurslari.com sitemiz üzerinde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde bulunan sürücü kurslarının listesi ve iletişim bilgileri yer almaktadır. Filtre özelliğini kullanarak size en yakın sürücü kursunu bulup inceleyip iletişime geçebilirsiniz.

Sürücü Kursu Kaydı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • TC Kimlik Belgesi
  • Öğrenim Belgesi
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan Grubu Belgesi
  • Adli Sicil Belgesi
  • Sağlık Raporu

Yukarıdaki belgeler tamamlandıktan sonra sürücü kursu kaydı yapılır ve sürücü adayının ehliyet alma yolculuğu başlar. Alınan eğitim sonunda aday ilk olarak e-sınava girer ve 70 puanın üzerinde alması halinde direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da yine 70 puanın üzerinde alması halinde ehliyet almaya hak kazanmış olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.01.2021

Otomatik Araç Yıkama Cihazları Zararlı mı

17.08.2021

Arızalı ECU Belirtileri Nelerdir

16.05.2024

Kötü Hava Koşullarında Sürüş Stratejileri

06.07.2022

MTV Fiyatları Ne Kadar 2022? MTV Ödemesi Nasıl Yapılır