Ehliyet Affı Nedir? Ehliyet Affı Çıkacak mı

ABONE OL
Ehliyet Affı Nedir - Ehliyet Affı Çıkacak mı

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin bazı hataları ehliyetlerine el konulmasına neden olmaktadır. Ehliyete el koyma süresi ise alınan cezaya göre değişiklik gösterir. Daha önce ehliyeti elinden alınan sürücülerin ise merakla beklediği konulardan birisi ehliyet affıdır. Ehliyet affı hata yapan sürücünün affedilerek ehliyetinin tekrar verilmesi demektir.

Türkiye’de motorlu araç kullanan her sürücü kural ihlali halinde belli bir ceza puanıyla karşılaşır. Eğer sürücünün ceza puanı 1 yıl içerisinde 100’ü bulursa bu durumda ehliyetine de el konulur. Özellikle alkollü olarak araç kullanan sürücüler trafikte yakalandıklarında 5 sene içerisinde bu kuralı tekrar ihlal ederlerse ehliyetleri 5 ay ikinci kez işlerse 2 yıl üç ve üzerinde işlerse 5 yıl ehliyetlerine veda etmek zorundadır. Bir sürücünün ehliyetine el konulabilmesi için aşağıdaki durumların gerçekleştirilmiş olması gerekir.

Ehliyete El Konulan Durumlar Neler?

  • Sürücünün bir yıl içerisinde 100 ceza puanına ulaşması,
  • Ölüme neden olan bir kazaya karışmış olması,
  • Uyuşturucu kullanmış olarak trafikte yakalanmak,
  • Kural ihlali yapan stajyer sürücü olmak,
  • Ehliyetinin geçerlilik süresinin dolmuş olması,
  • Sağlığının bozuk olması,
  • Hız sınırını aşmış olması,
  • Alkollü olarak araç kullanması,

Yukarıdaki ihlallerden bir tanesini yapan sürücünün ehliyetine anında el konulur ve kendisine verilen ceza süresi kadar da araç kullanamaz. Bu şekilde ceza almış olan birçok sürücü vardır ve bu sürücüler ehliyet affının ne zaman çıkacağını ve çıkıp çıkmayacağını merak etmektedir.

Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak?

Ehliyet affının çıkıp çıkmayacağı hususunda şu ana kadar yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Bu nedenle tarih verilmesi söz konusu değildir.

Ehliyet Affı Var mı?

Gündemde ehliyet affının olup olmadığını yanıtlayabilmek için son 10 yıllık verileri incelemek doğru olacaktır. Geçen bu süre içerisinde yaklaşık 1 milyonu aşkın sürücü 100 puanı doldurduklarından dolayı ehliyetlerine el konmuş.  Bu hatalardan ders çıkaran sürücüler ise en azından bir sefere mahsus af düzenlemesi beklemekteler. Bu sürücülerin ehliyetleri üzerinden para kazandıklarını da göz önünde bulundurduğumuzda bekleyiş her gün devam etmektedir. Şu ana kadar bu konuda başlatılan bir girişim olmadığı içinde maalesef 2021 yılı içerisinde ehliyet affı gündemde değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.01.2022

Konak Sürücü Kursları - Konak Ehliyet Kursları

13.01.2023

Araç Değer Kaybı Tespiti Nasıl Yapılır

15.10.2020

Araç Satın Almak İçin En İyi Zaman Nedir

13.09.2021

Ehliyetim Kaç Günde Gelir