Ehliyet Affı Çıktı Mı? Kimleri Kapsıyor

ABONE OL
Ehliyet Affı Çıktı Mı - Kimleri Kapsıyor

Ehliyet affı; uyuşturucu, alkol, yaralamalı ve ölümlü kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında yapılan ihlallerden dolayı ceza puanlarının silinmesi olarak bilinir. Ehliyet affı, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda yaptığı açıklamanın ardından alkolden ehliyetini kaptıranlara müjde oldu. Cumhurbaşkanı ehliyet affı kapsamı ve kimlerin ehliyetlerini geri alabileceği konusunda açıklamalar yaptı. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silinmesi ile 10 bine yakın ehliyetin geri verileceği söylendi.

Ehliyet Affı 2023

Son Kabine Toplantısı’ndan sonra açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan trafik ceza puanları hakkında bir müjdeyi de paylaşmak istediğini söyledi.

İlk olarak; Türkiye'nin kara yolu altyapısının, bölünmüş yollar, otoyollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirildiği konusunda görüşlerini belirttir. Bu sayede özellikle ölümlü trafik kazalarında yalnızca son 5 yılda hemen hemen yarı yarıya azalma görüldüğünü de hatırlattı.

Ehliyet Affı Kimleri Kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ehliyet affını vatandaşa duyurdu. Erdoğan açıklamasında ehliyet affının kimleri kapsadığı ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullandı.

“Trafik ceza puanları hakkında bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Ülkemizin kara yolu altyapısı, otoyollar, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, rahat, güvenli seyahate uygun bir hale getirildi. Böylece özellikle ölümlü trafik kazalarında yalnızca son 5 yılda hemen hemen yarı yarıya azalma gözlemlendi. Türkiye'nin salgın döneminde artan ihracat ve iç piyasadaki canlılık dolayısıyla karayollarındaki ticari yolculuklarda daha büyük bir hareketlilik yaşandı. Kişisel ve ticari karayolu kullanımında gözlemlenen artış, alınan bütün önlemlere rağmen kural ihlalleri nedeni ile sürücülerin ceza puanlarında ciddi yükselmelere neden oldu.

Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak biliyoruz. Yapacağımız düzenleme ile sürücülerimizin uyuşturucu, alkol, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden dolayı ceza puanlarını siliyoruz. Ortalama 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve dolayısıyla geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.”

Ehliyet Affı Resmi Gazete'de Yayımlandı mı?

Ehliyet affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı?” sorusu ehliyet affı bekleyenlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Ehliyet affı teklifinin henüz meclise gelmediği biliniyor. Ancak meclise sunulması ve ardından Resmî Gazete’de yayımlanmasından sonra düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ehliyet Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Konu hakkında bir teklif hazırlanması, Meclis'e sunulması ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2021

Honda VCM Nedir? Nasıl Çalışır

16.12.2020

Modern Bir Karavanda Olması Gereken Güvenlik Teknolojileri

23.02.2022

Keşan Sürücü Kursları - Keşan Ehliyet Kursları

02.01.2023

Uyuşturucuyla Araba Kullanma Cezası 2023