Egzozdan Su Gelmesi Normal mi

ABONE OL
Egzozdan Su Gelmesi Normal mi

İlk kez araçlarının egzozundan su geldiğini fark eden sürücüler bu durum karşısında endişelenebiliyor. Biz de bu makalemizde bu durumun neden kaynaklandığı konusunda sürücülere bilgiler verelim istedik.

Otomobilin egzozundan buhar çıkması özellikle kış aylarında havaların soğumasından dolayı görülen normal bir durumdur. Nedeni ise motorun çalışmasıyla birlikte yanmanın meydana gelmesi ve egzozdan çıkan gazın soğuk egzoz borusuyla temas etmesi sonucu yoğunlaşma yaşanır ve egzozdan duman çıkar. Motorun ısınmasıyla birlikte bir süre sonra duman kaybolur ve egzozdan damla şeklinde su dönülmeye başlar. Bu durum genellikle LPG’li araçlarda sıklıkla gerçekleşir.

Yukarıda bahsettiğimiz durumun dışında aracın egzozundaki buhar bitmiyor ve egzozdan bol miktarda su geliyorsa o zaman bu bir problemin var olduğuna işaret eder.

Egzozdan Su Gelmesi Normal midir? 

Bahsettiğimiz gibi eğer egzozdan bir miktar su geliyor ve sonrasında bu duruyorsa normaldir. Motorda meydana gelen yanma ile birlikte su meydana gelir.

Normal olmayan durum ise suyun devam etmesidir. Böyle bir durumda silindir kapak contası yanmış olabilir. Conta egzoz manifolduna su kaçırır ve bu da egzozdan sürekli buhar ya da su gelmesine neden olur.

Otomobillerin silindirlerinde ya da silindir kapağında yaşanan sorunlardan birisi çürümedir. Çürümenin meydana gelmesi antifriz kullanılmamasından kaynaklanır. Özelikle eski model araç kullanan sürücüler araçlarına antifriz koymak yerine su koydukları için zamanla su çürümeye neden olur.

Conta Neden Yanar?

Otomobil motorları su soğutmalı olarak çalışır. Su soğutma sisteminde su radyatörü, fan, fan müşürü, hararet müşürü, termostat, su hortumları ve su pompası gibi parçalar vardır. Bu parçaların amacı motorun soğumasına yardımcı olmaktır. Bu sistemdeki herhangi bir parça arızalanırsa contanın yanmasına neden olabilir.

Sistemin parçalarından herhangi birisi kullanılmazsa suda pas oluşur ve bu da diğer parçaların çürümesine neden olur. Sorunun fark edilmemesi aracın hararet yapmasına neden olacaktır.

Contası yanan bir araç farklı problemler yaşayabilir. Bunun belirleyicisi ise contanın yandığı yerdir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.07.2022

Yıldırım Sürücü Kursları – Yıldırım Ehliyet Kursları

28.01.2022

Kapaklı Sürücü Kursları – Kapaklı Ehliyet Kursları

04.12.2020

Egzoz Susturucu Ne Yapar

16.02.2021

Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler