Egzozdan Neden Alev Çıkar

ABONE OL
Egzozdan Neden Alev Çıkar

Günlük yaşam içerisinde sürücülerin karşılaştıkları durumlardan birisi de aracın egzozundan ateş çıkmasıdır. Bu durumun ortaya çıkması ise şu şekilde olur.

İçten yanmalı motorlar, farklı kaynaklardan gelen hava ve benzin kombinasyonunu yakar. Gaz kelebeği, motorun silindirlerine girmesine izin verilen hava miktarını kontrol eder ve motor, düzgün yanma için doğru miktarda benzini serbest bırakarak yanıt verir.

Gaza sonuna kadar bastığınızda motor tam kapasiteyle çalışır. Kısmi gaz kelebeğine göre çok daha büyük miktarlarda benzin silindirlere boşaltılır ve bu mükemmel egzoz alevleri için yakıttır. Tam gazda ayağınızı hızla gazdan çekmeniz, yakıt sistemi daha yavaş tepki verirken oksijen kaynağını aniden keser. Silindirlerdeki yakıt, Artık tam yanma için yeterli havaya sahip olmayan, sıcak egzoz sistemine geçer ve tutuşur. Bu işlem sonucunda ise egzozdan ateş çıkar.

Egzozdan Ateş Çıkarma Nasıl Yapılır?

Karbüratör: Karbüratörler klasiktir ve sürüşünüzün tam alev atma potansiyeline ulaşmasına gerçekten yardımcı olabilir. Yavaş tepki süreleri, yukarıda bahsedilen tam gaz kelebeği yöntemiyle son derece iyi çalışır.

Hava, Yakıt Oranıyla Karışıklık: Dikkatli olun, çünkü bunu yanlış veya çok uzun süre yapmak motorunuzun sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olabilir.

Ateşleme Gecikmesi Nedir?

Pistonların sağlıklı bir şekilde çalışmasını etkileyen birden fazla faktör vardır. Bunlardan birisi de zamanlamanın birbirine uymamasıdır. Zamanlamadan kaynaklanan sorun yanmanın gerçekleştirilmesi sırasında problem yaşanmasına neden olabilir. Bu durumda ise yakıtın gazlarla birlikte dışarı atılması gerçekleşir. Bu atım işlemi sırasında ise egzozdan bir miktar ateş çıktığı görülecektir

Fakir Karışım Nedir?

Fakir karışım zengin karışımın tam tersine bir durumdur. Yani bu durumda aracın içerisine giren yakıtta önemli derece de azalma meydana gelir ve bu sayede motorun performansı düşer. Özellikle eski model bir araç kullanıyorsanız bu durum sıklıkla yaşanırsa motorun ömrü kısalır.

Aracın egzozundan çıkan ateş sürücülere havalı gibi görünüyor olsa da aslında motora çok büyük zararlarının olacağını da unutmamak gerekir. Bunun aracına değer veren ve masraftan kaçınmak isteyen sürücüler bu şekilde bir hataya düşmek istemez.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.01.2021

Yedek Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

05.11.2021

Sisli Havada Uzun Farlar mı, Kısa Farlar mı Kullanılır

08.04.2021

2021 Ehliyet Sınav Takvimi Nasıl

15.09.2021

B Ehliyet Sınıfından A - A1 - A2 Sınıfına Nasıl Geçiş Yapılır