Egzoz Muayene Ücreti Ne Kadar

ABONE OL
Egzoz Muayene Ücreti Ne Kadar

Trafikte seyir halinde olan araçların tamamı egzozlarından gaz atar ve bu gazlar hava kirliliği noktasında oldukça önemlidir. Hem çevre hem de insan sağlığının korunması için otomobillerin egzozlarından çıkan bu gazlara belli bir orana kadar izin verilmektedir. Egzoz muayenesi her yıl ya da 2 yılda bir yapılabilir. Bu aracın tamamen türüyle ilgili olan bir durumdur. Sürücülerin en çok merak ettiği konuların başında ise egzoz muayene ücretleri gelir.

Egzoz Muayene Ücreti 2020

Egzoz muayene ücreti 2020 yılı için 80 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam her yıl 1 Ocaktan itibaren değişiklik gösterir. Bu nedenle 2021 egzoz muayene ücretleri henüz belli olmamıştır. Belirlenmiş olan fiyat tüm Tüvtürk istasyonlarında ve özel servislerde aynıdır. Tüvtürk’ün dışında bu hizmeti veren özel servisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.

Egzoz muayeneleri ister Tüvtürk istasyonunda ister farklı özel servislerde yaptırılabilir. Bir otomobil muayeneden geçtikten sonra genel muayeneye girebilir. Ancak egzoz muayenesinden geçemeyen bir aracın genel muayeneye girebilmesi söz konusu değildir.

Aracın egzoz muayenesinden kalıp kalmayacağı egzozdan çıkan gazın rengine göre belirlenebilir. Eğer ki gaz koyu renkli ise bu durumda aracın bakımının mutlaka yapılması gerekir. Muayene öncesinde kontrol ettirilmesi muayene sırasında sorun yaşanmasının önüne geçecektir.

Egzoz muayenesinden kalmak

Egzoz muayenesinde ücret peşin olarak verilir kredi kartı kullanılmaz. İlk muayenede araç geçemezse bu durumda 30 gün içerisinde sorun giderilerek yeniden muayeneye girmesi gerekir. Her aracın egzoz muayenesinde toplamda 3 kez hakkı vardır.

Egzoz Gazı Ne Zaman Ölçülmelidir?

Sıfır bir araç almışsanız 3 yıl boyunca egzoz muayenesi yaptırmanıza gerek yoktur. 3 yılın sonunda yaptıracağınız muayene her 2 yılda bir ya da yılda 1 olarak değişecektir. 

Egzoz Muayenesi Yapılmazsa Ne Olur?

Her aracın mutlaka belirtilmiş süre içerisinde egzoz muayenesini yaptırması gerekir. Muayenesi yapılmayan bir aracın trafiğe çıkabilmesi mümkün değildir. Çıkarsa bu durumda ceza uygulanır. Bunun için sürücülerin egzoz muayenelerini zamanında yaptırmaları önemlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021

25.02.2022

Motorda Üfleme Nedir, Nasıl Anlaşılır

28.12.2023

Acemi Sürücüler İçin Yoğun Trafikte Güvenli Sürüş İpuçları

03.12.2021

Geri Vites Lambası Yanmıyor